MOPAN Suceava

Șapte jandarmi suceveni care s-au remarcat prin modul de îndeplinire a misiunilor şi atribuţiilor de serviciu și care au îndeplinit condițiile legale au fost avansaţi marți în grad înainte de termen cu ocazia Zilei Jandarmeriei.

Este vorba despre doi ofițeri și cinci subofițeri. De asemenea, comandantul Detașamentului de Intervenție Suceava, locotenent colonelul Lucian Ungureanu, a primit din partea conducerii Jandarmeriei Române „Distincția de serviciu pentru obținerea de rezultate foarte bune în procesul de formare profesională, în activități culturale, științifice și sportive”. Lucian Ungureanu s-a clasat pe primul loc la mai multe competiții de cros. La festivitatea de la Inspectoratul de Jandarmi a participat și prefecta Mirela Adomnicăi. Aceasta a prezentat mesajul ministrului afacerilor interne adresat jandarmilor cu ocazia Zilei Jandarmeriei Române, iar Doina Iavni, șef al Serviciului Județean Suceava al Arhivelor Naționale a prezentat aspecte importante privind rolul formațiunilor de jandarmerie în realizarea unirii Bucovinei cu România.

Jandarmeria Română sărbătoreşte marți, 3 aprilie 2018, 168 de ani de când domnitorul moldovean Grigore Alexandru Ghica a semnat Legiuirea pentru reforma Corpului Slujitorilor în Jandarmi, document care prevedea faptul că Jandarmeria „este o putere înfiinţată pentru a priveghea siguranţa publică, ţinerea bunei rânduieli şi aducerea la împlinire a legilor”, executarea zilnică a unui serviciu ordinar, pe baza regulamentelor sale şi a unui serviciu extraordinar la solicitarea autorităţilor.    

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava