MOPAN Suceava

Luptătorii suceveni și-au demonstrat încă o dată valoarea la finala Campionatului Naţional Individual rezervat juniorilor III şi IV, ce a avut loc zilele trecute la Oneşti. Sportivii de la CSM şi LPS Suceava, CSȘ Rădăuţi şi MCM Dumbrăveni au cucerit în total un număr de şapte medalii naţionale, din care una a fost de aur şi restul de bronz.

Secţiile de lupte greco-romane ale Liceului cu Program Sportiv Suceava şi Clubului Sportiv Municipal Suceava, coordonate de antrenorii Valerică Gherasim, Andrei Bolohan şi Daniel Ciubotaru, au participat cu un număr de 14 sportivi şi au reuşit să obţină patru medalii. Component al lotului naţional de juniori III, Felix Iulian Dediu a reuşit singurul titlu de campion naţional al delegaţiei sucevene, la categoria 48 de kilograme. Luptătorul pregătit de 3 ani de antrenorul Daniel Ciubotariu şi-a învins toţi adversarii prin superioritate tehnică, câştigând medalia de aur fără probleme. În acelaşi concurs, Ștefan Nicolae Balan, pregătit tot de Daniel Ciubotariu, a câştigat bronzul categoriei 42 de kilograme la juniori IV. Suceveanul a pierdut meciul pentru intrarea în finala mare după o greşeală personală comisă în repriza a doua, iar mai apoi şi-a asigurat locul III după o victorie în ultimele 20 de secunde, obţinută printr-un tur de cap.

Aflat la prima participare într-un campionat naţional, Cosmin Creţu, pregătit de Valerică Gherasim, a reuşit şi prima sa medalie, bronz la categoria 100 de kilograme, juniori III. În aceeaşi situaţie s-a aflat şi Dan Pavăl, pregătit de Mihai Morişcă la MCM Dumbrăveni, luptător ce a luat medalia de bronz la categoria 68 de kilograme, la juniori III. De altfel, fostul sportiv de la CSM Suceava, Constantin Mihai Morişcă, este şi el la prima medalie câştigată cu un sportiv la naţionale, în calitate de antrenor. Clubul Sportiv Școlar din Rădăuţi a avut şi el două medalii la aceste naţionale, prin Gheorghiţă Șcheul, locul III la 41 de kilograme şi Ștefan Nichiforel, la 35 de kilograme, dar şi un loc IV prin Paul Margalina, la 38 de kilograme, toţi trei fiind pregătiţi de antrenorul Florin Rusu.

„Mă bucur că ne-am întors acasă cu un campion naţional al României, dar şi pentru faptul că doi dintre sportivi au urcat pe podium la debutul într-un campionat naţional. Pe de altă parte îmi pare rău că Luca Giovani Popovici a fost eliminat în meciul doi şi n-a reuşit să câştige o medalie, el fiind participant în acest an la Campionatul European de copii. Mulţumim pentru sprijinul acordat Primăriei şi Consiliului Local Suceava, CSM Suceava, LPS Suceava, Primăriei Dumbrăveni, care sprijină luptele greco-romane în localitate, lui Sevi Ocu Caba (Restaurant Melody) şi Vasile Ciocan”, a explicat antrenorul sucevean, Daniel Ciubotaru.

La finalele de la Oneşti, alţi patru sportivi au fost aproape de podium, dar s-au clasat pe locul V: George Straton, la 38 kilograme (juniori IV) şi Nicolae Pantiuc, la 100 de kilograme (juniori III), ambii pregătiţi la LPS Suceava de Valerică Gherasim, precum şi Tristan Bănică, la 56 de kilograme (juniori III) şi Andreas Olteanu, la 66 de kilograme (juniori IV), antrenaţi la LPS Suceava de Andrei Bolohan.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava