Concert pascal
MOPAN Suceava

Shopping City Suceava îți oferă toate motivele pentru a iubi Bucovina.
În perioada 23-30 iunie, ești invitat să descoperi tradițiile, meșteșugurile și frumusețile naturale ale unui tărâm de poveste, în cadrul proiectului ”Iubim Bucovina”, derulat și în acest an de Shopping City Suceava printr-o serie de evenimente speciale organizate în incinta centrului comercial: expoziție de ii tradiționale și țesături de interior, șezătoare de cusut straie de sărbătoare, ateliere de modelaj în lut, meșteri populari cu produse de artizanat, dansuri populare, expoziție de pictură și fotografii cu oameni și locuri deosebite din Bucovina.
Specificul și unicitatea portului bucovinean vor fi puse în valoare prin intermediul simbolului identității și al creativității spațiului românesc, ia românească. Pe 24 iunie, poartă ia românească și vino să sărbătorim împreună ”Ziua Universală a iei”! Shopping City Suceava încurajează clienții să poarte cu mândrie ia românească și să o introducă în viața de zi cu zi. Astfel, primii 300 de clienți care vor îmbrăca ia pe parcursul zilei de 24 iunie, vor primi instant un voucher de cumpărături în valoare de 20 lei.
Începând cu ora 13:00, te invităm la o prezentare de modă cu ii moderne, șezătoare tradițională, concursuri de pictură pentru copii, dansuri populare, dar și să iei parte la cel mai mare ”selfie în ie”. Pentru cei care doresc să-și achiziționeze o ie modernă, magazinele din Shopping City Suceava s-au pregătit cu oferte speciale pentru numeroase modele de ii stilizate ce vor fi prezentate în faţa clienţilor vineri, începând cu ora 13:00, într-un decor specific bucovinean. De asemenea, până pe 30 iunie, clienții vor putea semna petiția de includere a iei în patrimoniul UNESCO.
Tradiții și meșteșuguri bucovinene promovate în cadrul proiectului “Iubim Bucovina”
Cele mai frumoase ii cu motive bucovinene, vechi de zeci de ani și purtătoare ale unor povești de neuitat, vor putea fi admirate în cadrul expoziției de ii organizate de Asociația iaBucovina, în incinta Shopping City Suceava. Scoarță, păretar, cergă, grindăraș, ștergar de perete, fie că îți sună familiar sau ești curios să afli ce sunt, te așteptăm la Shopping City Suceava în perioada 23-30 iunie la o expoziție de țesături de interior. Asociația iaBucovina își va scoate la primenit zestrea în ogradă, pe gard. Veți redescoperi casa în care trăiau străbunii noștri. Veți vedea cum bunicile țeseau covoarele la stative. Veți afla cum snopii de in sau cânepă se transformau și prindeau viața unei cămăși sau unui ștergar.
În toată această perioadă, vizitatorii vor putea admira și expoziția de fotografie ”Bucovina, tărâm de poveste”, aparținând fotografilor Dorin Sveduneac, Marina Sveduneac și Sorin Onișor, cunoscuți și apreciați promoteri ai frumuseților plaiului bucovinean. Peisaje care te lasă fără suflare, locuri unice și mai ales bucovineni surprinși în momente din viața obișnuită a satului tradițional, vor stârni cu siguranță aprecierea și iubirea pentru Bucovina. În cadrul expoziției sucevenii au șansa de a-și achiziționa albumul de fotografie ”Bucovina, tărâm de poveste” sau tablourile preferate, ducând acasă o frântură din frumusețea acestei regiuni de basm. Tot în cadrul proiectului ”Iubim Bucovina”, vizitatorii vor putea admira și picturi tematice realizate de elevii Colegiului de Artă ”Ciprian Porumbescu” din Suceava, care au surprins în pete de culoare cele mai reprezentative aspecte ale Bucovinei.
Timp de câteva zile, lumea satului bucovinean va prinde viață în incinta Shopping City Suceava cu ajutorul unor bucovineni iscusiți, cu povești de viață încântătoare, precum Dna. Jucan din Mănăstirea Humorului şi doamnele din cadrul grupului ”Bucovina coase ie”, care vor susține un ”atelier de cusut straie de sărbătoare”, sâmbătă, 25 iunie, între orele 10.00 – 13.00, în incinta centrului comercial. De la arta țesutului și a cusăturilor cu vestitul război de țesut, la confecționarea costumelor populare cu broderii manuale de mărgele, și până la modelarea ulcelelor din lut, frumusețea meșteșugurilor bucovinene va prinde contur în mâinile meșterilor populari. Generațiile tinere vor avea ocazia de a descoperi o lume inedită, plină de îndeletniciri și tehnici de lucru neprețuite pentru cultura românească.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Timp liber
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava