Concert pascal
MOPAN Suceava
Galerie foto28 poze în acest set

Şeful administraţiei judeţene, Cătălin Nechifor, a înmânat titlurile de „cetăţean de onoare al judeţului Suceava” acordate pentru şase actuali şi foşti membri ai Ansamblului Artistic „Ciprian Porumbescu”. Festivitatea de acordare a diplomelor a avut loc în cadrul spectacolului aniversar „Unirea Bucovinei cu ţara şi 60 de ani de activitate muzical-dramatică” a Ansamblului Ciprian Porumbescu, organizat ieri după amiază în sala mare a Casei de Cultură din Suceava.

Cei şase noi cetăţeni de onoare ai judeţului Suceava sunt Daniela Condurache şi Alexandru Dumbravă, interpreţi de muzică populară, Rodica Dominte, secretar literar în cadrul ansamblului, Emil Havriliuc – director şi dirijor, coregraful Costinel Leonte şi dirijorul Viorel Leancă- dirijor. Dintre aceştia, doar Daniela Condurache nu a putut fi prezentă la festivitatea de acordare a diplomelor.

În deschiderea ceremoniei de acordare a diplomelor, Cătălin Nechifor a ţinut să precizeze că „este Ziua Bucovinei, este ziua noastră, dar în egală măsură este şi ziua Ansamblului Artistic Ciprian Porumbescu. La mulţi Ani tuturor! Avem de-a lungul vieţii momente în care putem să ne raportăm la istorie, la trecut, la valori. Astăzi este un moment important şi sunt mândru că îl trăiesc împreună cu dumneavoastră. Sunt 60 de ani de activitate ai ansamblului, o viaţă întreagă dedicată muzicii, culturii, tradiţiei, viitorului, şi vreau să le mulţumesc tuturor celor care au început, au continuat şi vor continua această muncă”.

El a mai spus că sucevenii au motive să fie mândri şi să-şi respecte cu adevărat valorile, amintind că Suceava are un număr important de cetăţeni de onoare ai judeţului, amintindu-i pe Sofia Vicoveanca, Vladimir Găitan, Margareta Labiş, Alex Ştefănescu, Artemisia Bejan, Nina Cionca, Margareta Clipa, Laura Lavric, Ştefania Rareş, George Sârbu, Traian Straton, Aurel Tudose, Nicoleta Vasilovici, Viorel Vatamaniuc, Alexandru Arşinel, Norman Manea, Florin Piersic, Dimitrie Vatamaniuc şi Emanuil Diaconescu.

Diploma de excelență pentru Cătălin Nechifor

După amintirea celor care au primit deja aceste distincţii, Cătălin Nechifor le-a înmânat diplomele şi plachetele comemorative noilor cetăţeni de onoare ai judeţului, primii dintre aceştia find Rodica Dominte, aceasta ţinând să precizez că o bucură faptul că i-a fost dat prilejul să se mai întâlnească încă o dată cu toţi cei care a lucrat o viaţă întreagă. „Vreau să mulţumesc celor care au încă în memorie truda celor care au muncit înaintea lor”, a spus Rodica Dominte. La rândul său, Alexandru Dumbravă, unul dintre cei mai vechi membri ai ansamblului a spus că „vreau să-i mulţumesc lui Dumnezeu că încă mai pot să cânt”, amintind că tot anul acesta împlineşte şi el 60 de ani de activitate în slujba folclorului”. Prezentat ca „un om care a pus foarte mult suflet” în activitatea Ansamblului Ciprian Porumbescu, Emil Havriliuc a mulţumit Consiliului Județean pentru această distincţie. El le-a transmis actualilor şi viitorilor membri ai ansamblului ca în activitatea lor să aibă un drum fără sfârşit „iar muzica să-i însoţească pretutindeni, pentru că muzica înseamnă vibraţie, iar vibraţie înseamnă viaţă”. După ce a primt diploma, coregraful Costinel Leonte a spus că această distincţie reprezintă o mare onoare, „pentru că mai rar primesc dansatorii aşa ceva”, subliniind faptul că împarte acest tiltu cu toţi cei cu care a lucrat de-a lungul timpului. La rândul său, dirijorul Viorel Leancă a mulţumit autorităţilor judeţene pentru acordarea acestui titlu, şi a ţinut să îşi exprime recunoştinţa faţă de toţi cei care au contribuit „cu viaţa şi măiestria lor” la formare „artistului Viorel Leancă”.


La finalul ceremoniei, directorul Centrului Cultural Bucovina, Viorel Varvaroi, i-a înmânat preşedintelui Consiliului Judeţean Suceava o diplomă de excelenţă, o plachetă comemorativă şi cartea „Istoria neamului Românesc”, mulţumindu-i pentru sprijinul acordat de Consiliul Judeţean Suceava în organizarea acestui eveniment.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava