Concert pascal
MOPAN Suceava

Viața de cuplu prezintă atât suișuri, cât și coborâșuri. Ultima perioadă însă a  reprezentat o provocare imensă iar regulile de distanțare socială, munca de acasă, precum și alte schimbări impuse de situația actuală au generat numeroase tensiuni în viața cuplurilor.

Start-up-ul local “Dragă Julieta” de tip psiholog online a analizat situația și vine în ajutorul cuplurilor cu șase pași simpli pentru a rezolva problemele într-o manieră digitalizată:

1. Specificarea clară a problemei. Această etapă presupune formularea problemei în termeni de comportamente sau decizii care trebuie luate, spargerea problemelor complexe în probleme mai mici și asigurarea  că ambii parteneri au o viziune împărtășită asupra problemei.

2. Clarificarea importanței problemei  și a nevoilor fiecărui partener. Această etapă presupune clarificarea importanței problemei și cauzele ei. De asemenea, este recomandat ca fiecare partener să explice care sunt nevoile de care dorește să se țină cont.

3. Discutarea posibilelor soluții. Această etapă presupune propunerea unor soluții concrete care iau în considerare nevoile ambilor parteneri.

4. Alegerea unei soluții fezabile cu care amândoi partenerii sunt de acord. În acest pas este important să se ajungă la un punct comun. Este recomandat ca soluția să fie formulată clar.

5. Alegerea unei perioade de probă pentru a implementa. Este de preferat ca partenerii să permită multiple încercări și revizuiască soluția până la sfârșitul perioadei de probă.

6. Evaluarea și reconfigurarea soluției, ținându-se cont de ceea ce s-a învățat ca urmare a aplicării ei.

“Problemele care apar în viața de cuplu sunt complexe și delicate. Una din soluțiile pe care le au la dispoziție cuplurile este psihoterapia de cuplu, studiile de specialitate indicând că 90% dintre cuplurile care apelează la psihoterapie simt un nivel de satisfacție mai crescută în cuplu. Cred cu tărie că folosind un mod adecvat de a ne comunica nevoile în cuplu, precum și urmând cei șase pași, putem să contribuim vizibil la îmbunătățirea vieții de cuplu”, menționează co-fondatoarea “Dragă Julieta” Romana Revnic.

Aplicația DragaJulieta.ro a fost lansată la începutul lui august 2020 și după nici o lună a atins pragul de 20 cazuri ameliorate. Start-up-ul românesc are în plan o creștere lunară de minim 25% a acestora și desfășoară o campanie de conștientizare despre cât de importantă poate fi colaborarea cu un psiholog.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Social
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava