Concert pascal
MOPAN Suceava

Şase persoane cu dizabilităţi vor fi angajate în cadrul unui atelier de tâmplărie şi mobilă care va fi deschis la Centrul de recuperare şi reabilitare neuro-psihiatrică din Sasca Mică. Potrivit primarului comunei Cornu Luncii, Gheorghe Fron, atelierul va fi dotat printr-un proiect cu finanţare europeană, „Social Economy 4 All”, partenri în implementarea acestuia fiind comuna Cornu Luncii,Asociația Institutul pentru Parteneriat Social Bucovina, Fundația ECOTOP Oradea și Asociația KULT-ART Suceava. Primarul din Cornu Luncii, Gheorghe Fron, a declarat în cursul zilei de ieri că la atelierul de tâmplărie şi mobilă din Sasca Mică urmează să fie angajate şase persoane cu dizabilităţi. De precizat că în cadrul acestui proiect, în perioada 21 – 25 iulie a.c., a avut loc o prima vizită de studiu în oraşul Linz din Austria, acolo unde reprezentanţii tuturor partenerilor din proiect au vizitat mai multe structuri de economie socială cu activități în prelucrarea lemnului, sticlei și lânii. Potrivit managerului de proiect, Niculina Doina Daneliuc, scopul vizitei în Austria a fost acela de a prelua modelul austriac de funcţionare a acestor centre şi de angajare a persoanelordefavorizate, femei, șomeri, persoane cu dizabilități sau imigranți.

Pe lângă atelierul de tâmplărie de la Sasca Mică, tot în cadrul acestui proiect, în comuna Dărnăneşti a fost deschisă Cooperativa Kult Art, care are ca obiect de activitate prelucrarea sticlei prin fuziune.

Șase persoane cu dizabilităţi din Sasca Mică vor fi angajate într-un atelier de tâmplărie, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Social
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava