În această dimineață, conform datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică Suceava, la nivelul județului se înregistrează un număr de 5287 de persoane declarate vindecate de coronavirus. Prefectura Suceava a transmis că la nivelul județului, în ultimele 24 de ore au fost internate 6 persoane diagnosticate cu Covid – 19, în același interval de timp fiind externate 22 persoane declarate vindecate.

Din totalul celor 623 pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 196 pacienți sunt diagnosticați cu Covid- 19, 108 pacienți sunt în zona tampon și 319 pacienți sunt cu alte afecțiuni (non-Covid).

Din cei 196 pacienți diagnosticați Covid- 19, 78 prezintă forme medii ale bolii; 55 prezintă forme ușoare, 40 prezintă forme severe, 23 prezintă forme grave și sunt internați în secția ATI; dintre aceștia trei pacienți fiind ventilați mecanic.

Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava dispune, la această dată, de 307 de paturi libere din care 28 pentru pacienți Covid-19, 184 în sectorul Non-Covid și 95 pentru zona tampon. La unitatea ATI este disponibil 1 pat pentru pacienți Covid și 6 paturi pentru pacienți non- Covid. De asemenea sunt 23 de ventilatoare libere din care 7 pentru pacienți Covid-19.

La nivelul Spitalului Municipal Rădăuți sunt internați un număr de 57 pacienți diagnosticați cu Covid- 19 și 6 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

Numărul total de persoane testate până în prezent este de 54043, în ultimele 24 de ore fiind testate 122 persoane.

Astăzi, în județ se află în carantină 652 de persoane. Conform Ordinului Ministerului Sănătății nr. 1309/ 2020, carantina persoanelor se impune, în condiţiile pandemiei de COVID- 19, pentru persoanele care au intrat în contact direct cu persoane sau cel puţin cu o persoană confirmată cu SARS-CoV-2, prin testare cu metoda RT-PCR, precum și pentru persoanele care sosesc din ţări şi/sau zone cu risc epidemiologic ridicat, ţări şi/sau zone stabilite de către INSP în condiţiile legii. De asemenea în izolare la domiciliu se află 242 de persoane. Conform actului normativ menționat mai sus izolarea se dispune în cazul persoanelor diagnosticate cu virusul SARS-CoV-2 prin testare cu metoda RT-PCR sau cu semne şi simptome sugestive infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Conform distribuției cazurilor Covid -19 pe unități administrativ teritoriale, din cele 114 unități administrativ teritoriale 29 nu au niciun caz de infecție Covid-19 în evoluție, 28 au câte un caz în evoluție, 33 au sub cinci cazuri în evoluție, 12 au sub zece cazuri în evoluție iar 12 au peste zece cazuri în evoluție.

Astăzi, în județul Suceava sunt 632 de cazuri de infecție Covid -19 în evoluție. Cazurile active sunt în scădere față de ieri, când au fost 638 de cazuri.

Prefectura a mai transmis că în cursul zilei de 27 septembrie 2020 polițiștii au desfășurat activități în  context Covid 19, fiind verificate  cu privire  la respectarea măsurilor  și interdicțiilor impuse  602 persoane.  De asemenea,  au fost verificate 50 societăți comerciale și au fost aplicate 3 sancțiuni contravenționale, toate cu avertisment, pentru  nerespectarea măsurilor de protecție  individuală și neluarea  măsurilor pentru  diminuarea impactului riscurilor  conform Legii nr.55/2020.

La nivelul județului Suceava, incidenta cumulata a cazurilor de infectare este de 0,83 la mia de locuitori. Datele înscrise în prezentul comunicat sunt din situațiile oficiale întocmite și transmise de instituțiile competente.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava