Comenzi MOPAN Suceava

Autorităţile din judeţul Suceava se pregătesc pentru a putea asegura 1.900 de paturi pentru tratarea pacienţilor cu noul coronavirus. Astfel, în cursul zilei de astăzi, la inițiativa prefectului județului Suceava, Alexandru Modovan, în sala Bucovina a Palatului Administrativ a avut loc o ședință de lucru la care au participat reprezentanții administrației publice județene și locale, și a societății civile. La şedinţă au participat  respectiv președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, directorul organizației Crucea Roșie România – Filiala Suceava, Cornel Dediu, dr. Liviu Trifina, reprezentant al Asociației O.N.G.-urilor, subprefectulul Daniel Prorociuc, vicepreședinții Consiliului Județean Suceava, Viorel Seredenciuc și Gheorghe Marin Niță, viceprimarul municipiului Suceava, Lucian Harșovschi și administratorul județului Suceava, Irina Vasilciuc.

Tema principală a întâlnirii a fost stabilirea unei strategii integrate de abordare a acțiunilor administrației publice și a societății civile, în scopul eficientizării eforturilor privind asigurarea echipamentelor și materialelor de protecție pentru Spitalul Județean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava și unitățile medicale de suport, dar și a resurselor umane calificate, inclusiv prin intermediul voluntarilor.

În cadrul ședinței s-au prezentat acțiunile desfășurate până în prezent atât de administrația publică județeană și locală, cât și de societatea civilă prin reprezentanții săi, căile de susținere reciprocă și coordonare a acțiunilor în vederea asigurării întregului suport logistic necesar Spitalului Județean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava și unităților medicale de suport din județ.

Astfel, prefectul județului Suceava a prezentat Planul de operaționalizare graduală a Spitalului Județean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava pentru atingerea capacității de răspuns maximal, aprobat de către Consiliul medical al spitalului județean.  Planul vizează 4 domenii (conducere/lanț de conducere, spital, terapie intensivă și logistică medicală). Alexandru Moldovan a arătat că acest plan este este structurat în trei etape, ce vizează, funcție de evoluția pandemiei de coronavirus, la asigurarea unui număr de 900 paturi  în spital – etapa I, 1200 de paturi în spital – etapa a II-a, și un număr de 1900 de paturi, respectiv 1200 de paturi în spital și 700 de paturi în alte locații.

Având în vedere planificarea controlului pentru îndeplinirea obiectivelor propuse de către conducerea spitalului județean, în toate cele trei variante de răspuns, președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur, a solicitat reprezentanților societății civile, o listă cu principalele probleme identificate de aceștia atât în ceea ce privește necesarul de materiale de protecție și echipamente pentru secția ATI, cât și în ceea ce privește necesarul de resursă umană calificată.

Scenariu extrem. Autorităţile sucevene se pregătesc să asigure 1.900 de paturi pentru tratarea pacienţilor cu noul coronavirus, 1.0 out of 10 based on 2 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 1.0/10 (2 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
Bune practici pentru o batranete frumoasa
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava