MOPAN Suceava

Continuăm, în prima săptămână de aprilie, difuzarea în premieră online a spectacolelor din repertoriul Teatrului Național din Timișoara. Astfel, se vor putea urmări, în acest week-end, începând cu ora 20,00, pe canalul YouTube, spectacolele SCENE DINTR-O CĂSNICIE (vineri) și PROMETEU ÎNLĂNȚUIT (duminică).

Vineri, 3 aprilie, de la ora 20,00, lansăm iubitorilor de teatru o nouă provocare în cadrul „Întâlnirilor la voi acasă”, pe canalul YouTube al Teatrului Național din Timișoara. SCENE DINTR-O CĂSNICIE: un cineast suedez celebru în rol de dramaturg – Ingmar Bergman, și un excepțional regizor de film român în ipostaza de regizor de teatru – Radu Jude. Scene dintr-o căsnicie este o radiografie pe cât de lucidă, pe atât de emoționantă a mecanismelor vieții de cuplu și, în egală măsură,o cronică a încăpățânării de spera. Cu Ion Rizea, Claudia Ieremia și Alina Ilea.

Spectacol recomandat peste 16 ani.

Johan și Marianne ar putea figura pe coperta oricărei reviste de life style: sunt căsătoriți de zece ani, au doi copii reușiți, cariere înfloritoare, un cerc de prieteni care îi găsesc interesanți, spirituali și de încredere. Dar cuplul perfect e în deplină destrămare, corodat de frică, nesiguranță, neînțelegere și confuzie. O căsnicie distrusă, da, dar nu o dragoste distrusă. Celebrul cineast Ingmar Bergman cercetează în  SCENE DINTR-O CĂSNICIE  mecanismele vieții de cuplu, suprapunerile și idiosincraziile create de „familie” și „iubire” – acești doi termeni cărora societatea se încăpățânează să le impună sinonimia.  SCENE DINTR-O CĂSNICIE  este o radiografie lucidă, descifrată pas cu pas de însuși agonizantul cuplu. Și ce remediu poate fi mai bun decât adevărul?

Duminică, 5 aprilie, de la aceeași oră, 20,00, în același loc, canalul YouTube al Teatrului național Timișoara,  vă invităm să vă amintiți ce scria George Orwell: „În vremuri ale minciunii universale, a spune adevărul este un act revoluționar”.

Astfel, un nou episod al „Întâlnirilor la voi acasă” propune un spectacol care definește teatrul ca loc al adevărului, ca loc al  regăsirii și al evoluției. Pornind de la celebra piesă a lui Eschil, PROMETEU ÎNLĂNȚUIT, celebrul regizor Kokan Mladenović construiește un spectacol puternic, intens, un spectacol al zilei de azi, pentru omul de azi. Un rol de forță pentru actorul Ion Rizea, în rolul titular. Lui i se alătură actorii Victor Manovici, Cătălin Ursu, Claudia Ieremia, Bogdan Spiridon, Andrea Tokai, Daniela Bostan, Luminiţa Tulgara, Iuliana Crăescu, Paula Maria Frunzetti, Ana-Maria Pandele, Benone Viziteu, Adrian Jivan, Claudiu Dogaru şi Laurenţiu Pleşa.

Racordând formulele teatrului antic la istoria prezentului, Prometeu înlănțuit construiește un arc peste timp, evocându-i pe toți acei oameni în trup, dar titani în spirit care, în numele adevărului și al libertății, au înfruntat, înfruntă și vor înfrunta zeii istoriei  trecute, prezente și viitoare – orice nume ar purta aceștia.

Amintim că nregistrările spectacolelor difuzate vor rămâne active pe canalul YouTube al Teatrului Național din Timișoara până pe 1 mai 2020.

Fotografii: Adrian Pîclișan / TNTm

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Cultural
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava