MOPAN Suceava

Vizita în regiunea germană Schwaben a delegaţiei judeţului Suceava condusă de preşedintele Consiliului Judeţean, Cătălin Nechifor, alături de care s-au aflat 20 de primari de la toate partidele şi patru consilieri judeţeni a reprezentat un punct pozitiv în dezvoltarea relaţiilor dintre cele două regiuni partenere. Este concluzia prezentată marţi într-o conferinţă de presă la care au participat o parte dintre membrii delegaţiei sucevene care au fost în schimb de experienţă în şase localităţi din regiunea Schwaben în perioada 5-12 iulie. Consilierul judeţean Dan Ioan Cuşnir a declarat că vizita a fost extrem de importantă şi utilă arătând că delegaţia suceveană s-a întâlnit de patru ori cu Jurgen Reichardt preşedintele regiunii Schwaben, una din cele două regiuni cu excedent economic din landul Bavaria, cel mai puternic land din Germania.

Consilierul judeţean Dan Ioan Cuşnir i-a mulţumit fostului preşedinte al CJ, Gavril Mîrza

Cuşnir a arătat că aleşii locali suceveni au vizitat mai multe obiective printre care un centru social pentru persoane cu dizabilităţi şi un sistem de protecţie împotriva inundaţiilor. „Din punctul meu de vedere cea mai importantă întâlnire la care au participat toţi primarii a fost la o scoală de dezvoltare locală şi rurală din Thierhaupten şcoală pilot în Germania prin care în localităţi grupurile focus sunt consultate înainte de luarea unor decizii nu numai la vot. Este un proiect care poate fi aplicat imediat şi cu rezultate palpabile şi la noi şi fără investiţii majore. Este foarte bine şi pentru viitoarele proiecte europene pentru că primarii vor şti ce necesităţi au cetăţenii”, a spus Cuşnir. Dan Ioan Cuşnir a ţinut să-i mulţumească fostului preşedinte al Consiliului Judeţean, Gavril Mîrza, pentru faptul că a încheiat parteneriatul cu regiunea Schwaben în 1997 dar şi actualului şef al administraţiei judeţene, Cătălin Nechifor, pentru că a dezvoltat acest parteneriat.

Primarul comunei Cornu Luncii a fost impresionat de disciplina germană

Primarul comunei Cornu Luncii, Gheorghe Fron, a ţinut şi el să-şi împărtăşească impresiile în legătură cu vizita în regiunea Schwaben declarând că a fost impresionat de disciplina germană. „Am trăit clipe frumoase acolo mai ales că am prins ziua când Germania a bătut Brazilia cu 7 la 1. Vreau să spun că în mod special ne-au dus într-o sală foarte mare de peste 1.000 de spectatori. Ce am văzut acolo ce disciplină nu am văzu un muc de ţigară pe jos nu am văzut ceva să fi fost aruncat aiurea. Toată lumea s-a comportat ireproşabil. Mi-a plăcut foarte mult”, a declarat Fron.

Nechifor discuţii despre incompatibilităţi cu primarul din Thannhausen

Cătălin Nechifor a făcut referire la întâlnirea sa cu primarul localităţii Thannhausen care a fost consilierul fostului preşedinte al regiunii Schwaben, Georg Simnacher. „Am abordat o chestiune extrem de interesantă care văd că în Romănia suscită foarte multe discuţii şi produce foarte multe blocaje administrative la nivel înalt. Primarul din Thannhausen ne povestea că el ca primar pe lângă salarizarea de primar este şi remunerat pentru că era membru în consiliul de administraţie al şcolilor, era membru în consiliul de administraţie chiar preşedinte  al sistemului de apă canal pe o microregiune, era preşedinte al consiliului de administraţie pe alte axe de dezvoltare intercomunitare.  La noi din păcate legea este interpretabilă. L-am întrebat pe primar de ce crede el că e bun modelul nemţesc şi a zis că e normal pentru că un primar ales de comunitate are responsabilităţi, obligaţii de a face anumite politici sociale şi e greu să iei decizii dacă nu eşti parte într-un bord precum consiliul de administraţie”, a spus Nechifor. Schimbul de experienţă între primari din Suceava şi Schwaben va continua la toamnă când aleşii germani le vor întoarce vizita omologilor suceveni.

Schimbul de experienţă la partenerii din Schwaben le-a dat idei aleşilor suceveni, 1.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 1.0/10 (1 vote cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava