Concert pascal
MOPAN Suceava

Peste 120 de copii de la la Liceul Teoretic Ioan Pascu din Codlea, secția germană, au făcut cunoștință, în cadrul săptămânii Școala Altfel, cu inima lor. Proiectul este inițiat de catre Spitalul de cardiologie Clinicco Brașov și este susținut de Centrul medical Hiperdia. Copiii au vizionat plini de curiozitate un film animat pregătit special pentru ei, din care au aflat ce este și cum funcționează inima lor, de ce este bine să facă mișcare în fiecare zi și să mănânce sănătos. Copiii au putut sta de vorbă cu un medic cardiolog, care le-a explicat, pe înțelesul lor, cât de importantă este inima pentru funcționarea corpului lor, despre faptul că este motorul activităților zilnice și cum să aibă grijă de ea încă de pe acum.

Copiii curioși au pus întrebări care mai de care mai haioase și pline de creativitate echipei Clinicco și au dat definiții inedite pentru inima lor.

Alexandru, 5 ani: „Inima mea e în piept, aici, de obicei nu o simt cum bate, dar când țipă cineva la mine bate foarte tare, ca o mașină de curse. Și atunci mă duc să mă joc cu frățiorul meu și imediat îmi trece.”

Timea, 5 ani: “Pe mine nu mă doare niciodată inima. Eu o folosesc ca să îi iubesc pe mami și pe tati cu ea. Îi iubesc foarte tare cu inima mea.”

Cristian, 6 ani: “Inima mea bate în toate părțile, o simt și aici și aici. Mai ales când joc fotbal o simt. Și o mai simt când o iubesc pe bunica.”

Medeea, 10 ani: “Inima noastră este în partea stângă și bate de când ne-am născut. Noi trebuie să menținem inima sănătoasă și să mâncăm multe fructe și legume. Inima copiilor mici nu trebuie să stea în fum de țigară!”.

La finalul întâlnirii, copiii au desenat povestea inimii lor, iar desenele au fost premiate simbolic.

“Mă bucură foarte mult inițiativa și mulțumim celor de la Spitalul de Cardiologie Clinicco că ne-au arătat cât de importantă este prevenția, care trebuie începută de la vârste foarte mici. Filmulețul a fost exact atât cât trebuie și pe înțelesul copiilor, iar feedbackul lor a fost foarte bun. Ne-am dori să continuăm această colaborare”, a spus Karmina Vlădilă, învățător la Liceul Teoretic Ioan Pascu din Codlea, secția germană.

“Mă bucur foarte mult că proiectul pilot a avut succes și că am descoperit că putem iubi inima în mult mai multe feluri decât mi-am imaginat până acum, exprimate de copiii pe care i-am cunoscut astăzi, așa cum numai ei o pot face și aștept cu nerăbdare să vizităm cât mai multe școli pentru a împărtăși povestea inimii pe înțelesul celor mici”, a declarat Mihaela Gabor Naidin, director de marketing la Spitalul de Cardiologie Clinicco Brașov.

“Sunt marcată de cât de receptivi au fost copiii, de răspunsul lor și de felul în care au sintetizat informația primită, lucru care s-a văzut în desenele lor pe care le-am premiat și pe care le vom păstra și expune în clinici”, a zis Loredana Tohoneanu, director de marketing la Hiperdia Brașov.

Campania va continua și după vacanță: pe 5 și 6 mai vor avea loc întâlniri cu elevii școlii 25 din Brașov.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava