MOPAN Suceava

Şcoala cu clasele I-VIII din comuna suceveană Iacobeni a fost reabilitată integral cu fonduri de la Agenţia Română pentru Dezvoltarea Durabilă a Zonelor Industriale. Investiţia s-a cifrat la 15 miliarde de lei vechi şi a fost inaugurată joi, 23 februarie. Printre participanţii la eveniment s-au numărat preşedintele PDL al Consiliului Judeţean Gheorghe Flutur şi deputatul PDL pe zona Dorna Dumitru Pardău.

Şcoala cu clasele I-VIII din Iacobeni a fost construită în anul 1962, iar la aceasta sînt înscrişi 350 de copii. Unitatea dispune de 10 săli de curs şi de laboratoare de chimie, fizică şi informatică.

Gheorghe Flutur a apreciat că şcoala cu clasele I-VIII din această comună poate fi considerată una dintre cele mai moderne unităţi de învăţământ din judeţul Suceava. El a arătat că Agenţia Română pentru Dezvoltarea Durabilă a Zonelor Industriale a finanţat peste 50 de proiecte în fostele localităţi miniere din judeţul Suceava. „,Ţin să-i mulţumesc domnului Dumitru Pardău pentru că s-a ocupat foarte mult de zona şi de colegiul domniei sale. Sunt multe realizări şi cred că e bine să vorbim despre ele. Chiar dacă unii ne critică, şi mă critică pentru că tai panglici. Dar sunt lucrări pe care noi le-am iniţiat şi cred că trebuie să vorbim despre ele. Iar 50 de proiecte în localităţile foste miniere înseamnă ceva”, a declarat preşedintele CJ Suceava. El a mai arătat că în Iacobeni se implementează un proiect pentru construcţia unei aducţiuni de apă de 3 kilometri, pentru a asigura apa potabilă la aproximativ 800 de locuitori ai comunei. „Mai trebuie să anvelopăm şi blocurile din comună şi de asemenea, cred că locuitorii din Iacobeni aşteaptă modernizarea drumului care face legătura cu Cârlibaba, pe valea Bistriţei. Este un proiect deja licitat deja şi sperăm să înceapă cât mai repede”, a mai precizat Flutur. La rândul său, deputatul PD-L din colegiul Vatra Dornei, Dumitru Pardău, a ţinut să felicite conducere primăriei Iacobeni pentru modul în care au fost făcute lucrările la şcoala cu generală din comună. Mă bucur că am putut să fac parte dintre cei care au pus umărul la promovarea acestor proiecte. Dar meritul este celor de la primărie, a celor de la şcoală, a părinţilor şi a locuitorilor din Iacobeni, care au sprijinit-o pe doamna primar. Atât dumneavoastră, cât şi celorlalţi locuitori din Iacobeni pot să vă promit că voi fi sprijini şi celelalte proiecte pe care le aveţi aici în comună”, a declarat Pardău.

Nu în ultimul rând, primarul din Iacobeni. Angelica Fădor, a explicat că investiţia a presupus reabilitarea completă a şcolii, plecând de la înlocuirea tâmplăriei, a acoperişului, şi până la modernizarea tuturor sălilor de clasă. De asemenea, la şcoala generală din Iacobeni au mai fost construite corpuri noi de clădire pentru grupurile sanitare, centrala termică şi magazie. Angelica Fădor a mai precizat că administraţia judeţeană a alocat fonduri pentru amenajarea unui teren de sport şi pentru corectarea unui torent.

Şcoala cu clasele I-VIII din Iacobeni a fost modernizată în totalitate, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava