Concert pascal
MOPAN Suceava

Studenții Departamentului de Artă Teatrală din cadrul Universității „Lucian Blaga” Sibiu au obținut trei premii la Gala Tânărului Actor HOP 2021, desfășurată zilele trecute la Alba-Iulia, distincțiile fiind o reconfirmare a valorii școlii de teatru de la Sibiu.

„După triumful Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu – Construim împreună speranța, Școala de Teatru a Universității Lucian Blaga din Sibiu reușește, prin studenta noastră masterandă, Andrada Oltean, o premieră absolută – este singura actriță care primește trei premii la Gala Tânărului Actor HOP 2021. În numele Teatrului Național Radu Stanca Sibiu, a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, o felicit pentru performanța deosebită și ne bucurăm că ea face parte deja din spectacolele TNRS, în care are prezențe notabile”, a declarat Constantin Chiriac, directorul general al Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu și președintele Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu.

Andrada Oltean a primit Premiul publicului pentru cea mai bună actriţă și Premiul pentru prestanţă, rostire scenică şi expresie corporală – acordat de actrița Dorina Lazăr, pentru „Pentru faptă, răsplată”.

Premiul publicului pentru cea mai bună trupă de actori a fost câștigat de „Memento uMori (I.L. Condoleanţe)”, cu Cezara Creţu, Andrada Oltean, Vlad Pelin și Alis Pelle, o ingenioasă înscenare a personajelor lui Caragiale, care vin special la înmormântarea lui.

Cea de-a XXIV-a ediție a Galei Tânărului Actor HOP 2021 s-a încheiat în 4 septembrie 2021, la Alba Iulia, evenimentul fiind organizat sub egida UNITER.

Tema ediției din acest an a fost Teatru coregrafic. DansActorul ca fenomen al teatrului actual,  acesta fiind al treilea an în care directorul artistic al Galei HOP a fost coregraful şi dansatorul Gigi Căciuleanu.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Cultural
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava