MOPAN Suceava

În perioada 20-24 iunie 2022 se va desfășura în cadrul Școlii Gimnaziale ”Ion Creangă” Suceava a doua ediție a Școlii de vară  „Cireșarii lui Creangă”. Ca și în anul precedent, echipa de organizare și adolescenții care participă în calitate de voluntari (majoritatea actuali sau foști elevi ai școlii) au pregătit pentru cei 150 de elevi participanți din clasele pregătitoare- a IV-a activități deosebite și variate desfășurate într-un cadru nonformal, care au ca scop dezvoltarea abilităților pentru viață și formarea unei atitudini pozitive față de sine și față de ceilalți prin valorificarea  aptitudinilor personale și învățare în cooperare. Atelierele de sport, pictură murală, muzică, dans sau abilități practice sunt proiectate într-un mod interactiv și  ludic pentru a răspunde particularităților de vârstă ale participanților, iar vânătoarea de comori, vizita la Cetatea de Scaun a Sucevei sau la muzeu, jocurile outdoor, teatru pentru copii, tirul cu arcul  contribuie la crearea de contexte de învățare relevante prin descoperire sau experiență  personală.

Una din preocupările organizatorilor o reprezintă  integrarea și sprijinirea elevilor cu cerințe educative speciale sau aflați în situații de risc, care vor beneficia de activități adaptate nevoilor și aptitudinilor personale și se vor bucura alături de ceilalți colegi de toate surprizele pregătite.

Proiectul se realizează cu sprijinul părinților, al conducerii școlii, al comunității locale și al sponsorilor atrași în program, iar activitățile propuse se desfășoară într-un parteneriat de lungă durată cu instituții importante precum: Inspectoratul Școlar al Județului Suceava, Asociația  Părinților  EDUCRED (Școala Gimnazială „Ion Creangă” Suceava;  Președinte Constantinescu Gabriela), Centrul Local Cercetașii României -„ Ținutul Fagilor” Suceava (Vicepreședinte Pelinari Ecaterina), Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților ( I.P.S. Calinic) și, nu în ultimul rând, CAR Fălticeni, instituție prin bunăvoința căreia vor fi premiați toți elevii participanți.

Alți sponsori precum Dedeman Suceava, Flory Curier SRL, Global Design SRL, IPLUS Protect SRL au, de asemenea, o contribuție semnificativă la reușita acestui demers prin asigurarea de materiale consumabile sau susținere financiară.

Organizatorii își doresc ca elevii să aibă parte de experiențe inedite care se vor transforma în amintiri de neuitat.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava