Concert pascal
MOPAN Suceava

Casa Culturii din municipiul Fălticeni a găzduit joi, 22 noiembrie, manifestările prilejuite de împlinirea a 10 ani de la înfiinţarea Şcolii Militare de Subofiţeri Jandarmi „Petru Rareş” Fălticeni. Programul a inclus un spectacol oferit de corul Glasul Bucovinei” al Școlii Militare coordonat de preotul iconom stavrofor Cătălin Simion, un film de prezentare a unităţii de învăţământ, o expoziţie şi o lansare de carte.

Este vorba de cartea „Istoria regimentului 16 Dorobanţi din Fălticeni” scrisă de colonel dr. Ilie Nuţu.

La manifestări au luat parte printre alţii prefectul Mirela Elena Adomnicăi, primarul de Fălticeni, Cătălin Gheorghe Coman, şeful Centrului Militar Judeţean, Mugurel Anton şi directorul Muzeului Bucovinei, Emil Ursu.

Postelnicu: „Școala a ajuns la maturitatea instituţională necesară pentru a răspunde cu promptitudine şi competenţă nevoilor educaţionale ale Jandarmeriei Române şi ale Ministerului Afacerilor Interne”

Comandantul Şcolii Militare de Subofiţeri Jandarmi „Petru Rareş” Fălticeni, colonelul Ionel Postelnicu, a arătat că unitatea a ajuns după 10 ani de existenţă la maturitatea instituţională necesară pentru a răspunde cu promptitudine şi competenţă nevoilor educaţionale ale Jandarmeriei Române şi ale Ministerului Afacerilor Interne.

El a precizat că Şcoala a trecut printr-un proces amplu de transformare care va continua şi în viitor. „Nu ne oprim aici. Suntem în proces de modernizare şi urmează două proiecte ale Jadarmeriei Române cu Banca Mondială să modernizăm două pavilioane cel de şcoală cu etaj şi pavilionul comandament. În următorii doi trei ani sperăm să le facem. Mai avem multe de făcut din punct de vedere al dotării şi al resursei umane”, a spus Postelnicu. El s-a arătat mândru că şcoala pe care o conduce este o pepinieră pentru Jandarmeria Română.

Adomnicăi: ”Mă bazez pe această generaţie care pleacă din şcoală pentru a reuşi să reabiliteze ceea ce din păcate s-a întâmplat în această vară un stigmat nedrept pus asupra acestei arme”

Prefecta Mirela Adomnicăi a spus în intervenţia sa că Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi „Petru Rareş” Fălticeni este o instituţie cu care se mândreşte nu doar Fălticeniul ci întreb judeţul.

„Mă bazez pe această generaţie care pleacă din şcoală pentru a reuşi să reabiliteze ceea ce din păcate s-a întâmplat în această vară un stigmat nedrept pus asupra acestei arme şi care sunt convinsă că şi prin efortul dumneavoastră şi al elevilor sed va reuşi să fie îndepărtat, să fie reabilitată arma şi reaşezată acolo unde i se cuvine iar Jandarmeria să se bucure în continuare de încredere din partea cetăţenilor pentru care depuneţi un jurământ să-i apăraţi”, a spus Adomnicăi.

Coman: ” Colaborarea dintre Primărie şi Şcoala Militară poate fi considerată oricând un model şi un exemplu”

Primarul Cătălin Gheorghe Coman a arătat că între Primăria Fălticeni şi Şcoala Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi „Petru Rareş” există încă de la început o colaborare efcientă în beneficiul comunităţii colaborare care poate fi considerată un model.

„Colaborarea dintre Primărie şi Şcoala Militară poate fi considerată oricând un model şi un exemplu pentru că repet toate aceste activităţi se caracterizează prin eficienţă. Vă admir sincer pentru entuziasm, pentru energie, pentru munca neobosită şi pentru faptul că nu ştiu dacă există zi în care să nu avem o legătură, să nui avem un parteneriat, să nu avem, o discuţie referitor la tot ceea ce ne propunem să facem”, a spus Coman.

Mai este de menţionat că programul a debutat cu un moment de reculegere ţinut în memoria jandarmeriţei Irina Airinei decedată după ce a fost lovită violent de o maşină pe o trecere de pietoni din Suceava.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava