Concert pascal
MOPAN Suceava

Școala generală nr.2 ”Dimitrie Păcurariu” din satul Șcheia a fost reabilitată din temelii fiind amenajate șase noi săli de curs, trei încăperi cu destinație de grădiniță, două laboratoare, o sală de festivități, o sală de sport și un cabinet stomatologic.

Primarul comunei Șcheia, Vasile Andriciuc, a declarat că investiția a costat 2,5 milioane de lei și a fost realizată cu bani din  bugetul local.

El a subliniat că toate unitățile de învățământ din comună sunt pregătite pentru începerea noului an școlar având autorizație de funcționare și condiții foarte bune de studiu. ”Toate școlile din comuna Șcheia sunt pregătite pentru începerea noului an școlar.

Primăria, Consiliul Local împreună cu cadrele didactice au făcut front comun pentru a asigura condiții normale de studiu copiilor noștri. Am modernizat școala 2 din satul Șcheia și iată că acum avem șase noi săli de curs, trei încăperi cu destinație de grădiniță, două laboratoare, o sală de festivități, o sală de sport și un cabinet stomatologic.

Toate școlile beneficiază de autorizație de funcționare iar pentru sezonul rece am pregătit lemnul necesar funcționării centralelor termice în vederea asigurării încălzirii”, a spus Andriciuc.

Primarul a arătat că în cele trei școli din comuna Șcheia învață 700 de copii și că până acum nu au fost cazuri de abandon școlar. El a mai spus că cea mai bună investiție pe care o poate face o comunitate este investiția în copii precizând că elevii din Șcheia sunt mândria comunei.

”Avem 700 de elevi în comună și nu am avut anul trecut abandon școlar. Investițiile în învățământ și-au dovedit eficiența întrucât copiii noștri au obținut rezultate foarte bune la învățătură și ne mândrim că au intrat la cele mai bune licee din județ. Am mai spus-o că cea mai bună investiție pe care poate să o facă o comunitate este în copii pentru că ei sunt viitorul. Totdeauna am considerat că resursa umană se modelează în școli iar investițiile în unitățile de învățământ sunt esențiale în vederea pregătirii copiilor pentru viitor. Nu trebuie uitat nici efortul cadrelor didactice din comună care prin profesionalismul lor au ridicat gradul de performanță al școlilor”, a mai spus Vasile Andriciuc.

Școală modernizată la standarde europene în satul Șcheia, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava