MOPAN Suceava

Secţia de lupte greco-romane a Clubului Sportiv Municipal Suceava a revenit în competiţiile de seniori la prima etapă a Campionatului Naţional pe echipe, competiţie la care există două turnee la finalul cărora se adună punctele câştigate şi se întocmeşte clasamentul final. De curând, luptători pregătiţi la CSM Suceava de antrenorii Valerică Gherasim, Andrei Bolohan şi Daniel Ciubotaru au participat la această etapă pe echipe, ce a avut loc zilele trecute, la Timişoara, dar şi la turneul de calificare al Campionatului Naţional Individual pentru seniori, ce s-a desfăşurat în aceeaşi locaţie.
Deşi 8 din cei 9 luptători suceveni sunt încă juniori I, delegaţia de la CSM a punctat printr-un loc I, un loc II, două locuri III şi cinci locuri V, la finalul etapei, echipa clasându-se la final pe poziţia a doua, după Astra Arad şi înaintea cluburilor CSM Slatina, CS Rapid-CSŞ 5 Bucureşti şi Metrorex Bucureşti. Trebuie menţionat că sucevenii n-au mai participat cu echipa la naţionalele de seniori din anul 2010, când au luat bronzul, fiind pregătiţi de regretatul antrenor emerit Constantin Tăpârjan.

„Mulţumim tuturor celor care au susţinut această echipă, pentru a face această grea deplasare şi cu multe momente neprevăzute ce au fost trecute cu bine, dar cu mult efort şi la limită, Primăriei şi Consiliului Local Suceava, conducerii CSM Suceava, domnului Andrei Popuţă, un om cu o inimă minunată, domnului George Andronic, Caba Ocu Sevi (Restaurant Melody), Paul Popovici (Euro Express Full), dar nu în ultimul rând sportivilor care s-au prezentat şi luptat cu toată fiinţa lor. Păcat că unii nu au mai reuşit să ajungă alături de noi din diverse motive. Acesta e doar începutul, avem mult de muncă pentru a forma o echipă de lupte la nivel de seniori. Avem nevoie de aportul tuturor, să ne sprijine fizic în antrenamente, financiar pentru a ne putea deplasa în competiţie, a procura echipament, o masă după fiecare antrenament şi susţinătoare de efort”, a declarat antrenorul Andrei Bolohan.

Component al lotului naţional de juniori I, Adrian Agache, antrenat de Valerică Gherasim, a reuşit să se impună la categoria 77 de kilograme. În primul şi cel mai disputat meci al categoriei, Adrian Agache a trecut de un coleg de la lotul naţional, de la CSM Slatina, mai apoi a învins un sportiv cu trei ani mai mare decât el, de la Astra Arad, iar în finală l-a învins pe un alt coleg de lot, de la Farul Constanţa.

La categoria 72 de kilograme, Mihai Căldăraru, pregătit de Daniel Ciubotaru, a ocupat poziţia a doua, fiind învins în finala pentru aur de un luptător mai mare ca vârstă, senior de la Astra Arad. Aflat în primul an de juniori I, Teodor Chira, antrenat de Valerică Gherasim, component al lotului de juniori al României, a terminat categoria 97 de kilograme pe poziţia a III-a, după ce în meciul pentru intrarea în finala mare a fost învins de un sportiv cu aproape 15 ani mai mare, de 10 ori campion al României la seniori, iar mai apoi s-a impus în finala mică. La aceeaşi categorie de greutate, colegul său Marian Ion a ocupat tot locul III, în meciul pentru finala mare fiind învins de un sportiv cu 7 ani mai mare.

După o absenţă de aproximativ 5 ani, fostul medaliat de la europenele de cadeţi Dan George Rotari, antrenat de Valerică Gherasim, a revenit pe saltelele din România şi a ocupat locul V la categoria 82 de kilograme. La categoria 63 de kilograme, Marius Blându a ocupat poziţia a V-a, după ce-n meciul doi a fost învins de un sportiv de la Dinamo, participant la Jocurile Olimpice din 2012. Pe aceeaşi poziţie s-au clasat şi colegul său Marian Hangaleţ, la 55 de kilograme, Tudor Ursache, la 60 de kilograme, dar şi Traian Andrei, la 130 de kilograme. Din păcate, un favorit la podiumul categoriei 55 de kilograme, Ionuţ Acostăchioaie, s-a accidentat în ultima săptămână de antrenamente şi n-a mai putut să participe la această etapă.

„După această primă etapă a naţionalelor de seniori avem mari speranţe că vom putea să câştigăm o medalie în concursul pe echipe, unde ne batem cu cluburi tari, care au bugete mai mari ca ale noastre. Speram ca la final să ne menţinem pe locul II şi să aducem din nou o medalie la echipe seniori pentru luptele din Suceava. Avem o generaţie foarte bună de juniori I, şi de aceea ne-am gândit să participăm şi la seniori, acolo unde sportivii noştri au luptat foarte bine, chiar dacă au avut şi adversari mult mai experimentaţi, cu vârsta mult mai mare”, a explicat antrenorul Daniel Ciubotaru. Luptătorii suceveni vor lupta pentru medalii pe 15 iulie, la etapa finală a Campionatului Naţional Individual pentru seniori, iar în octombrie, la cel pe echipe.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava