Concert pascal
MOPAN Suceava

Şcoala Gimnazială „Vasile Tomegea” a fost reabilitată în totalitate printr-un proiect de 1,5 milioane de lei, finanţat prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală. Lucrările au fost inaugurate în mod oficial vinerea aceasta, în prezenţa primarului din Boroaia, Vasile Berariu, a preşedintelui Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, deputatului PSD Ioan Stan, a directorului unităţii de învăţământ, Lucia Moroşan, alături de care au fost prezenţi şi elevii şi profesorii Şcolii „Vasile Tomegea”. După slujba de sfinţire oficiată de un sobor format din şapte preoţi, directorul şcolii, Lucia Moroşan, a ţinut să mulţumească tuturor celor care s-au implicat în realizarea lucrărilor de reabilitare şi modernizare, subliniind că din momentul de faţă elevii vor avea cele mai bune condiţii pentru a învăţa. „E o sărbătoare deosebită pentru şcoala şi comunitatea noastră, şi vreau să mulţumesc în primul rând domnului primar Vasile Berariu care a iniţiat acest proiect de reabilitare şi modernizare a şcolii gimnaziale, domnilor consilieri. De asemenea vreau să mulţumesc pentru sprijinul acordat de preşedintele Consiliului Judeţean, Cătălin Nechifor şi de domnul deputat Ioan Stan”, a declarat directorul Şcolii Gimnaziale „Vasile Tomegea”.


La rândul său, primarul din Boroaia, Vasile Berariu, a subliniat că inaugurarea lucrărilor la Şcoala Gimnazială „Vasile Tomegea” este un eveniment pe care îl aşteaptă de 10 ani. Vasile Berariu a arătat că până în momentul de faţă această şcoală nu a beneficiat de fonduri pentru a fi reabilitată în totalitate. „Investiţia a început neaşteptat de repede, cu sprijinul preşedintelui Consiliului Judeţean, Cătălin Nechifor, şi a deputatului Ioan Stan. În luna februarie 2015 am depus cererea de finanţare, şi la exact un an participăm cu toţii la resfinţirea şcolii”, a spus primarul din Boroaia. El a arătat că lucrările de reabilitare au început efectiv la mijlocul lunii septembrie 2015, şi a ţinut să aprecieze efortul constructorilor de a finaliza investiţia într-un termen de doar cinci luni. „Nu este uşor să realizezi un asemenea obiectiv într-un termen atât de scurt. Mulţumesc din nou celor care m-au sprijinit. S-a văzut că s-a dat dovadă de unitate, atât din partea administraţiei judeţene şi locale, cât şi din partea bisercii şi a şcolii. Şi vreau să mulţumesc cadrelor didactice pentru că au suportat cele cinci luni de zile în condiţii mai puţin normale, făcând naveta la altă şcoală. Nu a fost uşor, însă este important e că am putut să ducem la îndeplinire acest obiectiv”, a încheiat Vasile Berariu.


În discursul său, preşedintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor, a subliniat că proiectul pentru reabilitarea acestei şcoli a fost depus de foarte mult timp, însă nu se găseau fonduri pentru realizarea lui, problemă care a fost rezolvată cu sprijinul fostului premier, Victor Ponta. „Am avut o discuţie cu domnul prim-ministru Victor Ponta, şi am spus că dacă e nevoie mai renunţăm la nişte fonduri din altă parte pentru a putea reabilita această şcoală. Şi ţin minte că atunci, domnul Victor Ponta a spus că nu tăiem nimic, ci o să dea fonduri în plus pentru Boroaia. Şi vreau să-i mulţumesc lui Victor Ponta pentru acest sprijin”, a spus Nechifor. El a apreciat calitatea lucrărilor de reabilitare şi a adăugat că îl bucură faptul că elevii acestei şcoli i-au promis că o să înveţe mai bine. Prezent la evenimentul de la Şcoala „Vasile Tomegea”, deputatul PSD Ioan Stan a subliniat faptul că de când comuna Boroaia este condusă de Vasile Berariu, în fiecare an au loc astfel de evenimente în care se inaugurează investiţii noi. Ioan Stan le-a dat asigurări locuitorilor din Boroaia că va fi alături de ei de fiecare dată când aceştia îi vor avea nevoie.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava