• S.C. Doly-Com Distribuție S.R.L. Botoșani angajează persoane cu competențe profesionale în domeniile electric, electronic și automatizări, cu studii medii sau superioare.
  • Salariul brut acordat este între 5128 lei și 6837 lei, funcție de cunostintele și competențele profesionale în domeniu. Se acordă gratuit transport și o masă la cantina societății. CV-urile se pot trimite pe e-mail la adresa office@dolycom.ro. Relații: la tel. 0231 565970, 0753 090117, 0753090142.

Este singura româncă ce a fost căsătorită vreodată cu un prinţ japonez. Originară din Vălenii de Munte, scriitoarea Ioana Lee (46 de ani) are o poveste de viaţă demnă de un scenariu de film. S-a căsătorit de tânără cu un japonez, descendent al shogunilor Japoniei feudale, dar nu s-a putut adapta rigorilor impuse de eticheta aristocrată. Stabilită acum în America, Ioana lee a ajuns la a treia căsnicie.

Click!: O viaţă demnă de un roman. Ioana, eşti până acum singura româncă ce a avut privilegiul să fie căsătorită cu un prinţ japonez. Nu te-ai putut adapta însă rigorilor artistocraţiei de acolo. E adevărat că in Japonia, familia şi rudele erau îngropate chiar în casă? Ne poţi povesti mai multe?

Ioana Lee: În primul rând trebuie să înţelegem că nu există bine sau rău între culturi. Fiecare are adevărul ei. Japonezii se bazează pe religia lor principală – Shintoism. Morţii sunt îngroparţi pe sistem budhist. Sunt arşi. Şi rămășițele lor rămân în urne speciale. În cazul familiei mele de viţă nobilă, aveau foarte mulţi strămoşi la care veneau japonezi de pretutindeni să se roage. Unii strămoşi aveau statui în mărime naturală şi se află pe teritoriul muzeului familiei. Cei care ne erau destinaţi doar nouă, se aflau în casă cu noi. E un ritual complet diferit de ceea ce ştim noi, foarte greu de explicat pe scurt. Vorbeam cu ei zilnic. Menţionez că acest lucru era valabil exclusiv pentru familiile bogate, în care aceşti oameni făcusera un bine pentru ţara lor. Nu erau doar strămoşii cuiva, în cazul nostru. Era normal să fie japonezi care să le aducă de mâncare, să se roage, să facă plecăciuni şi să plece în speranţa că au fost binecuvântaţi.

Citește articolul complet pe: https://www.click.ro/vedete/romanesti/scriitoarea-ioana-lee-despre-mariajul-cu-printul-japonez-ma-obligau-sa-vorbesc-cu

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Vedete
Etichete

Click!
Ziarul Click!
Îţi aduce cele mai tari exclusivităţi, vedete, actualitate, divertisment, sport

Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava