Concert pascal
MOPAN Suceava

Șeful administrației județene, Gheorghe Flutur, a transmis o scrisoare deschisă către sucevenii din Diaspora prin care îi îndeamnă să se organizeze și să solicite companiilor aeriene deschiderea de noi curse internaționale de pe Aeroportul „Ștefan cel Mare”. Gheorghe Flutur amintește de faptul că Regia Autonomă Aeroportul Ştefan cel Mare Suceava a finalizat proiectul de modernizare a pistei, balizajului, turnului de control şi de amenajarea terenului în vederea amplasării sistemului de navigaţie tip ILS şi este în măsură să asigure condiţii de maximă siguranţă, cu un grad de securitate adecvat, în acord cu reglementările europene şi naționale în domeniul transportului aerian.

„Este cunoscut faptul că Bucovina reprezintă deja o destinație turistică importantă, căutată de turiști interni şi externi, modernizarea aeroportului putând contribui, în mod automat, la o creștere a numărului celor care se deplasează în această parte a țării, inclusiv în scop turistic. Prin această scrisoare deschisă vreau să mă adresez dumneavoastră, sucevenilor din diasporă, celor care aţi ales ca, pentru o perioadă mai mică sau mai mare de timp, să munciți şi să trăiți în alte țări europene, cei mai mulți în Spania, Italia, Germania, Belgia, Marea Britanie şi să vă propun o colaborare în identificarea companiilor aeriene interesate să opereze pe aeroportul din Suceava având în vedere că, o eventuală legătură aeriană între zona natală şi locul în care vă desfășurați activitatea vă este de un real folos”, spune Gheorghe Flutur în scrisoarea transmisă sucevenilor din Diaspora.

Șeful administrației județene a adăugat că instituția pe care o conduce se află în plin proces de negocieri cu importante companii aeriene din Europa pentru a le convinge că este în avantajul tuturor părților alegerea operării zborurilor pe Aeroportul Ștefan cel Mare din Suceava. „Suntem conştienţi că eforturile administraţiei judeţene nu sunt suficiente, că această industrie a business-ului aerian funcționează după mecanisme dictate de regulile pieței, respectiv a cererii şi ofertei”, precizează Flutur. El a adăugat că tocmai din acest motiv este important ca sucevenii din Diasporă să se organizeze şi să se adreseze principalelor companii din domeniu cu scrisori, fundamentate cu cifre exacte privind numărul persoanelor interesate de anumite destinații, astfel încât operatorii aerieni să aibă dovada existenței unor solicitări certe.

Gheorghe Flutur a dat ca exemplu demersul unui grup de suceveni din Londra, care s-au organizat şi au transmis către o companie aeriană de profil o astfel de solicitare. „Această solicitare a constituit, cu siguranță, un argument în plus în decizia de operare pe Aeroportul Ștefan cel Mare din Suceava. În acest context îmi exprim încrederea că astfel de demersuri vor face ca lucrurile să înainteze în direcția dorită şi, astfel, se vor concretiza colaborări pentru deschiderea unor noi linii de zbor din Suceava spre destinații europene importante, care să fie în beneficiul tuturor părților”, a mai declarat președintele CJ Suceava.

Scrisoare deschisă adresată de președintele Flutur sucevenilor din diasporă, 8.2 out of 10 based on 6 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 8.2/10 (6 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava