MOPAN Suceava

Rubik Hub / Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est a pornit înscrierile în programul de accelerare Rubik Garage. Startupurile early-stage sau cu un prototip funcțional care vor să se extindă pe piețe internaționale sau să atragă investiții se pot înscrie până pe 5 martie aici: https://rubikhub.ro/rubik-garage/. Se caută atât echipe din România, cât și din Europa Centrală și de Est.

Patru parteneri strategici s-au alăturat acceleratorului: Startup Wise Guys din Estonia și ROCA X, SeedBlink și Fortech Investments din România. De asemenea, start-up.ro este partener media.

„Prin Acceleratorul Rubik Garage 2023 ne propunem să construim contextul potrivit în care fondatorii de startupuri cu potențial să poată crește în România. Știm de ce eșuează majoritatea startupurilor în stadii incipiente de lansare și vrem să prevenim acest aspect și să găsim soluții potrivite pentru a le maximiza șansele. Accesul la finanțare și resurse devine foarte simplu pentru fondatorii cu mentalitate bună, de creștere, cu execuție continuă, cu pasiune și cu motivație sănătoasă. În același timp, ne uităm la echipe care au o potrivire puternică cu piața sau nișa în care construiesc produsul (founder-market fit). Acesta este un avantaj imens în favoarea lor care poate crește șansele și pentru o investiție timpurie.”, spune Valentin Țoc, coordonatorul acceleratorului Rubik Garage.

Doar anul trecut, în cele două ediții ale acceleratorului, cele 40 de echipe participante au obținut investiții totale de 6.3 milioane de euro și au creat peste 190 de locuri de muncă.

De ce să te înscrii în accelerator?

Ca parte din program și din comunitatea Rubik Hub, fondatorii selectați se bucură de:

  • Acces la reduceri și beneficii în valoare de peste 150,000 euro la instrumentele partenerilor tehnici, printre care se numără Notion, AWS, Hubspot
  • Peste 60 de ore de învățare intensă în ateliere practice, dar și sesiuni individuale de feedback cu mentori și investitori
  • Conectarea cu peste 150 de mentori, fondatori de startup sau experți în diferite domenii
  • Conectarea cu peste 30 investitori de tip angel sau VC din România și Europa
  • La finalul acceleratorului, posibilitatea de a-și prezenta startupul în fața investitorilor în cadrul Demo Day
  • Acces direct într-un ecosistem internațional de startup, pentru a pregăti lansarea în acea piață
  • Oportunități de participare la o conferință internațională relevantă
  • Sprijin constant din partea echipei Rubik Hub
  • În plus, echipele care dau dovadă de implicare și care vor să atragă fonduri vor fi selectate în faza finală a programului, dedicată pregătirii pentru ridicarea unei runde de investiție și conectarea cu investitori

Rubik Garage va începe pe 22 martie, cu un eveniment fizic la Rubik Hub, în Piatra Neamț. Atelierele se vor desfășura timp de trei luni, online, până pe 16-18 iunie, când va fi Demo Day.

Programul este gratuit, însă este necesară implicarea totală a fondatorilor selectați în fiecare fază a programului.

Despre Rubik Hub

Rubik Hub, parte din Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est, sprijină dezvoltarea fondatorilor de startup, oferind o serie de programe care creează o călătorie antreprenorială completă, de la autodescoperire, la atragerea primei investiții. Misiunea Rubik Hub este de a crea comunități alături de care să inspire, educe și accelereze startupuri care să aibă succes la nivel global. Rubik Hub a pornit în 2017 din Piatra Neamț, iar acum programele sunt organizate la nivel național și internațional.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Economic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava