Comenzi MOPAN Suceava

Partidul Verde filiala județeană Suceava propune eliminarea pragului pentru alegerile locale și parlamentare sau scăderea lui la 3% atât cât recomandă Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei pentru țările europene.

”Partidul Verde filiala județeană Suceava consideră că pragul electoral de 5% atât pentru alegerile locale, parlamentare și europarlamentare este inhibitor de democrație și conservator al unei clase politice uzate, învechite în privilegii necuvenite.

Reprezentativitatea democratică a fost călcată în mod inutil în picioare, în ultimii 24 de ani, pentru o așa-zisa stabilitate guvernamentală. România a avut, după 22 Decembrie 1989, 34 de guverne, 18 premieri și  aproape 500 de miniștri.

Noi, verzii suceveni, propunem eliminarea pragului pentru alegerile locale și parlamentare,  scaderea sau revenirea la 3%, cum era până-n 1996, a pragului pentru alegerile locale, parlamentare și europarlamengare.

Jumătate din statele UE nu au prag pentru alegerile europene sau au un prag de sub 2%. Curtea Constituțională a Germaniei a considerat neconstituțional pragul pentru alegerile europene, iar din acel moment nu a mai existat prag în Germania la aceste alegeri.

Dreptul de proprietate al cetațeanului asupra votului sau trebuie respectat în integralitatea lui.

700.000 de voturi la alegerile parlamentare din 2020 au fost redistribuite către partide care au luat peste 5%, fraudându-se cel puțin moral opțiunea acestor oameni”, a declarat liderul județean, Dan Acibotăriță. .

Se cere eliminarea pragului pentru alegerile locale și parlamentare sau scăderea lui la 3%. ”Pragul electoral actual de 5% este inhibitor de democrație”, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Politic
SAV-COM Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava