Concert pascal
MOPAN Suceava

Primul val de ninsoare din acest an nu a luat pe nepregătite echipele de deszăpezire ale DRDP Iași, care au acționat la foc continuu pe fondul ninsorilor și temperaturilor în scădere înregistrate în weekend.
Astfel, în perioada 12 ianuarie, ora 17:00 – 14 ianuarie, ora 05:30, echipajele DRDP Iași au intervenit cu peste 250 de utilaje, răspândind 3.914 tone de sare și 140 tone de clorură de calciu. Drept urmare, la acest moment, starea drumurilor naționale de pe raza tuturor celor 9 secții de drumuri naționale (SDN) din componența DRDP Iași este una bună, carosabilul fiind în general umed cu porțiuni uscate și cu sectoare de zăpadă frământată în strat de 1 cm la acostamente, în județele Botoșani, Neamț și Suceava. În activitatea de deszăpezire nu s-au înregistrat probleme, o atenție deosebită fiind acordată totuși zonelor de munte de pe raza SDN Suceava, Câmpulung Moldovenesc și Piatra Neamț, unde s-au înregistrat căderi de zăpadă mai consistente. În restul zonelor, autoutilajele proprii sau aflate sub contract au fost mobilizate în regim de patrulare, acționând preventiv, conform normativelor, acolo unde situația a impus-o.

În continuare, starea vremii se anunță una cu cer acoperit și precipitații sub formă de ninsoare în majoritatea județelor Moldovei. „DRDP Iași este pregătită să intervină pe drumurile naționale cu utilaje și material antiderapant pentru asigurarea unor condiții optime de trafic, dispunând de stocurile necesare, asigurate din timp.
Totodată, reluăm recomandarea la adresa șoferilor de a circula cu prudență, cu echiparea corespunzătoare a autovehiculelor pentru condiții de iarnă și cu informarea prealabilă cu privire la condițiile de trafic”, se anunță într-un comunicat de presă al instituției.

DRDP Iași stă la dispoziția participanților la trafic pentru orice informații despre starea drumurilor naționale din zona Moldovei, prin dispeceratul său – tel. 0232/213168. Informații actualizate despre starea vremii și a carosabilului pot fi obținute de la Dispeceratul CNAIR, la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360, precum și de pe paginile de internet www.drdpiasi.ro, respectiv www.cnadnr.ro – DISPECERAT – Situația Drumurilor Naționale.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava