Concert pascal
MOPAN Suceava

Președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur, a anunțat astăzi că s-a intrat în linie dreaptă cu aprobarea unei finanțări de 100 de milioane de euro pentru construirea unui spital de copii în municipiul Suceava, în curtea Spitalului Vechi. Flutur a subliniat că Guvernul Ciucă va aproba vineri, 26 mai, o ordonanță de urgență privind finanțarea unor spitale publice printre care și cel pentru copii de la Suceava din  fonduri europene și din credite externe.

”Vreau să vă informez că s-a finalizat documentația pentru spitalul de copii de la Suceava și aici am speranța să obținem cel puțin 100 de milioane de euro pentru a da drumul la cea mai mare investiție din ultima perioadă pentru județul Suceava, pentru sistemul de sănătate. Spitalul de copii e un spital pe care îl vom face în curtea Spitalului Vechi undeva în zona blocurilor ANL pentru medici”, a  spus Flutur. El a arătat că spitalul se va construi  pe o suprafață de 5.100 de mp, va avea 6 etaje, circa 500 de paturi din care 124 pentru aparținători.

”Avem sistem de urgență propriu, avem un număr de locuri pentru internare de zi adică de scurtă durată și dotări de ultimă oră inclusiv  tot ce înseamnă partea de maternitate va fi integrată în acest nou spital de copii de la Suceava. Ne luptăm de mulți ani, documentația a fost făcută cu bani de la CNI. Am avut discuții la Ministerul Fondurilor Europene și ne-au asigurat că sunt șanse să primim bani pentru finanțarea spitalului pentru copii iar vineri  se va dezbate și sunt convins că se va aproba ordonanța cadru de finanțare a acestor proiecte. Sunt mai multe investiții în țară dar la Suceava avem acest spital de copii. Mai avem un spital de boli infecțioase la care am ținut foarte mult să găsim surse de finanțare de aceea eu sunt optimist că vom obține banii pentru a demara lucrările.  Au fost multe bătălii de convingere a celor care trebuie să deschidă punga și pentru județul Suceava și îmi exprim speranța că în perioada imediat următoare vom putea începe lucrările”, a  declarat Gheorghe Flutur.

Se conturează cea mai mare investiție din județul Suceava: 100 de milioane de euro pentru un spital de copii. Flutur: ”Guvernul va aproba vineri ordonanța cadru pentru finanțarea unor spitale publice”, 1.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 1.0/10 (1 vote cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava