MOPAN Suceava

Se împlinesc 40 de zile de când una din adevăratele legende ale sportului sucevean, antrenorul emerit de lupte Greco-romane, Constantin Tăpîrjan, a trecut le cele veşnice. Nea Costică sao Nea Topi, pentru că a fost unic, a fost un adevărat reper în sportul sucevean şi chiar naţional, fiind „părintele” luptelor greco-romane de pe aceste meleaguri. Prin mâinile lui au trecut o mulţime de campioni care au devenit oameni adevăraţi. Revenim cu un nou articol pentru a-i cinsti memoria aşa cum merită.

„Părintele” luptelor greco-romane din oraşul Suceava a poposit pe aceste meleaguri printr-un concurs de împrejurări, s-a „îndrăgostit” de aceste plaiuri şi timp de 41 de ani a crescut tineri sportivi care au dus faima Sucevei în toate colţurile lumii.
Dintre marii campioni descoperiţi şi pregătiţi de profesorul Constantin Tăpîrjan îi putem aminti pe Ilie Matei, Ioan Grigoraş, Ioan Irimiciuc şi Ovidiu Croitoru. Primul dintre ei a fost medaliat cu argint la Jocurile Olimpice de la Los Angeles 1984 şi multiplu medaliat la Campionatele Mondiale Universitare, Europene şi Balcanice. Ioan Grigoraş a cucerit medalia de bronz la Olimpiada de la Barcelona din 1992 şi pe cea de argint la Campionatele Mondiale din 1980 şi el fiind multiplu medaliat la Campionatele Europene şi Balcanice. Ioan Irimiciuc a fost Campion European de juniori în 1987 şi apoi vicecampion European la seniori în 1989. Ovidiu Croitor a cucerit bronzul la Campionatul Mondial de juniori din 1990.
Am trecut în revistă doar „vârfurile” performanţelor obţinute de sportivii pregătiţi de antrenorul emerit Constantin Tăpîrjan, pentru că lista campionilor naţionali este extrem de lungă.

Nea Costică a fost şi preşedinte al Clubului Sportiv Municipal Suceava şi director adjunct al Liceului „Samuil Isopescu”, pentru a-şi încheia cariera de dascăl la Şcoala Generală Nr. 1 din Suceava. Toţi cei care l-au cunoscut l-au admirat şi iubit. Pentru meritele sale Constantin Tăpîrjan a fost numit „Cetăţean de Onoare” al municipiului Suceava.

A trecut puţin mai mult de o lună de când Nea Costică Tăpîrjan ne-a părăsit şi pot spune cu mâna pe inimă că-i simţim lipsa, aşa cum oricare dintre iubitorii sportului sucevean sunt convins că simte la fel. Să nu-l uităm niodată şi ne amintim de momentele frumoase petrecute în compania dumnealui pentru că merită.

Se împlinesc 40 de zile de când una din legendele sportului sucevean, Constantin Tăpîrjan, a trecut le cele veşnice, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava