MOPAN Suceava

Începând din această toamnă, formatul Ligii a IV-a din Suceava va fi schimbat. Preşedintele AJF Suceava, Ciprian Anton, a pregătit două variante de organizare a celor două competiţii, iar decizia finală va fi luată după data de 20 iulie.
Ciprian Anton aşteaptă să se clarifice lucrurile în Ligile a II-a şi a III-a pentru a hotărî în ce format se va desfăşura campionatul judeţean din Suceava.

„Ultimul sezon l-am inceput cu 18 echipe. Din păcate, în tur am pierdut o echipă, iar în retur încă una. Consider că şi cele 16 echipe cu care am terminat campionatul sunt foarte multe. Am întâmpinat greutăţi în etapele intermediare, când multă lume a fost nemulţumită. Este un campionat de amatori, iar în timpul săptămânii este greu să se dispute meciuri, chiar dacă noi le programăm la ora 17:00 sau 18:00. Din ultima discuţie avută cu domnul Răzvan Burleanu şi cu domnul Gheorghe Chivorchian, se doreşte eliminarea barajului pentru promovarea în Liga a III-a. Se doreşte crearea a opt serii de Liga a III-a şi a unei singure serii de Liga a II-a. Aceste lucruri se vor clarifica pe data de 20 iulie, când este ultima zi de înscrieri în cele două eşaloane”, a declarat şeful Asociaţiei Judeţene de Fotbal.
Prima variantă propusă de Ciprian Anton presupune formarea unei Superligi cu 12 echipe, dar pentru acest lucru mai multe echipe ar trebui să investească în infrastructură.

“Acea Superligă are şi un caiet de sarcini. În primul rând terenul trebuie să aibă totuşi iarbă, apoi vestiarele trebuie să aibă apă caldă curentă. Nu in ultimul rând, toate echipe vor trebui să filmeze meciurile, iar acest lucru presupune crearea unui spaţiu tehnic pentru montarea camerei respective. Drept urmare, s-ar putea ca unele dintre echipele cu vechi state în Liga a IV-a, ca Putna şi Volovăţ, să nu poată îndeplini aceste condiţii într-un timp scurt. Conform calculelor noastre, în momentul de faţă am avea 7-8 echipe care s-ar integra perfect în ceea ce ne dorim noi şi mai trebui să găsim 4 echipe până la începutul sezonului. Nici n-aş vrea să facem o serie de 10 echipe, cu play-out”, a mărturisit Ciprian Anton.

Şeful Asociaţiei Judeţene de Fotbal înclină mai degraba spre o variantă cu două serii a câte 12 echipe: “Spre această variantă m-aş duce mai mult, pentru că dacă s-ar elimina acel baraj ar fi ideal ca echipele câştigătoare în cele două serii să joace între ele. Altfel, ar fi foarte greu ca o echipă să joace un baraj în judeţ, apoi să mearga la încă un baraj. Cu acordul Adunării Generale, vom adresa invitaţii către echipele care doresc să se înscrie în Liga a IV-a şi au condiţiile necesare de participare. Şi-au manifestat deja interesul în acest sens cei din Dolhasca, plus încă vreo 4-5 echipe. Unele se încadreaza în cerinţele pentru Liga a IV-a, altele doar pentru Liga a V-a. Vom încerca să împărţim judeţul în două, 12 echipe într-o serie şi 12 în cealaltă, iar cu echipele care rămân speram să facem şi la Liga a V-a două serii.”
Ciprian Anton propune câteva schimbări şi în competiţiile juvenile. Conform acestuia, cluburile care doresc să participe la juniori A1 ar urma să se înfrunte doar în cadrul unui turneu final, care să dea campioana judeţeană. În această situaţie, meciurile de Liga a IV-a seniori vor fi precedate de juniori B1, copii din clasele V-VIII.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava