MOPAN Suceava

Miercuri, 19 mai 2021, începând cu ora 18.30, în sala Teatrului Municipal „Matei Vișniec” Suceava, la Seara de Poezie 6 (ediție specială), dedicată lansării volumului de poezii „note din secolul kitsch” de Antonia MIHĂILESCU.

Lansarea va fi urmată de un spectacol poetic participativ, intitulat „Ție ce păsări îți cântă”, în regia Antoniei MIHĂILESCU. Distribuția: Alexandra ANTAL, Ioana Alberta DIMA, Mariana PALADI, Alin VOICU. Concept video: Radu MACARIE. Coordonator: Octavian JIGHIRGIU -Universitatea de Arte „George Enescu” Iași.

Invitații Serii sunt criticul literar Al. CISTELECAN & criticul literar Mircea A. DIACONU. Moderatorul Serii este Gheorghe CÎRSTIAN.

Antonia MIHĂILESCU s-a născut la 11 decembrie 1999, în Suceava. A absolvit Colegiul Național „Petru Rareș” Suceava. Este studentă în anul II la Facultatea de Teatru, Secţia Regie – Universitatea Naţională de Arte „George Enescu”, Iaşi. Membră a Casei de Poezie Light of ink. Organizatoare în cadrul Maratonului de Poezie online şi al Festivalului Zile şi Seri de Literatură Doinaş SAD. A obţinut Premiul “Alexandru Mușina” pentru debut în poezie (2020). Alte premii: Premiul I la Festivalul Internaţional de Literatură „Tudor Arghezi” (2017), Premiul I la Festivalul Național de Poezie „Nicolae Labiș” (2017), Premiul TRADEM la Concursul Național de Poezie TRADEM (2018), Premiul pentru cea mai bună piesă scurtă în cadrul Concursului Naţional de Dramaturgie „Matei Vişiniec” (2019), Premiul I la Concursul Național de Literatură „Rețeaua Literară” (2020). A publicat volumul de debut “note din secolul kitsch” (Editura Tracus Arte, redactor de carte: Teodor Dună, 2020). Volumul a fost nominalizat pentru Premiul Naţional de Poezie „Mihai Eminescu” – OPUS PRIMUM, ediția 2021.

Evenimentul este organizat în cadrul Festivalului “Zilele Teatrului Matei Vișniec 2021”, care se desfășoară la Suceava în perioada 15-23 mai 2021.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Cultural
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava