MOPAN Suceava

Secretariatele din licee sunt obligate să lucreze suplimentar, reclamă Alianţa Sindicatelor din Învăţămînt Suceava. Liderul Alianţei, Giani Leonte, consideră că, pentru rezolvarea acestei probleme, eliberarea diplomelor de bacalaureat trebuie făcută înainte de a începe înscrierile la universităţi.
Giani Leonte spune că în ultimele zile, a primit mai multe sesizări din partea colegilor din licee care activează în serviciul secretariat care au semnalat faptul că au fost nevoiţi să lucreze mult peste program, sâmbătă şi duminică pentru a finaliza completarea diplomelor de bacalaureat. “Metodologia de organizare şi desfăşurare a examenului de bacalaureat prevede că eliberarea diplomelor se face de către secretariatul liceului în cel mult 10 zile de la finalizarea examenului. În opinia noastră, este inadmisibil ca înscrierile la universităţi să înceapă în ziua de luni, 13 iulie, în timp ce finalizarea examenului de bacalaureat s-a produs în ziua de vineri, 10 iulie. Practic serviciile secretariat din licee au lucrat suplimentar şi neplătite sâmbătă şi duminică. Această situaţie a generat condiţii de stres pentru colegii noştri, elevi şi părinţi, lucru care nu avantajează pe nimeni”, a declarat preşedintele Alianţei Sindicatelor din Învăţămînt.
Se impune, în mod firesc, spune Giani Leonte, o perioadă care să permită eliberarea diplomelor de bacalaureat înainte de a începe înscrierile la universităţi. “Pentru a nu ne mai confrunta în viitor cu această situaţie, solicităm Ministerului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice rezolvarea problemei menţionate, începând cu 2016”, a precizat Leonte.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava