Concert pascal
MOPAN Suceava

Alexandru Năstase, Secretar de Stat în cadrul Departamentului pentru Investiții Străine și Parteneriat Public-Privat, a participat ieri 29 iunie 2015, în calitate de speaker, la Forumul Investitorilor Francezi. Evenimentul organizat de Business Review s-a aflat la a șasea ediție și s-a bucurat de prezența reprezentanților Ambasadei Franței la București și ai unor firme franceze importante care au investit sau care sunt interesate să investească în România.
La acestă întâlnire au luat parte și François Saint-Paul, Ambasadorul Franței în România, Nicolas Maure, Președinte-Director General Automobile DACIA și Director General Groupe Renault Roumanie, Eric Faidy, Director General Michelin Romania, Președinte al Camerei Franceze de Comerț, Industrie și Agricultură în România (CCIFER), Eric Stab, Președinte Director General GDF Suez Energy Romania și Dana Gruia Dufaut, partener Gruia Dufaut, firmă de avocatură.
Printre temele de interes care au stat la baza discuțiilor s-au aflat: poziționarea României ca destinație atractivă pentru investiții străine, care sunt noile oportunități pe piața din România pentru companiile franceze și care sunt acțiunile pe care le pot întreprinde acestea pentru a obține avantaje competitive odată intrate pe această piață, metode HR pentru stimularea angajaților. Cu aceasta ocazie Camera Franceza de Comerț, Industrie și Agricultură în România (CCIFER) a lansat „Cartea albă a competitivității” prin care sunt prezentate o serie de recomandări din partea mediului de afaceri francez cu ajutorul cărora România și-ar putea valoriza atuurile și ar putea dezvolta noi avantaje de țară.
În discursul său, Alexandru Năstase a salutat propunerile CCIFER și a reiterat sprijinul Departamentului în îmbunătățirea climatului investițional și a creșterii competitivității României pe plan internațional. Secretarul de Stat a subliniat performanțele economice ale României cu accent pe poziționarea țării noastre pe primele locuri în topul țărilor UE28 cu cea mai mare creștere economică în primul trimestru al acestui an, conform recentelor date Eurostat.
Totodată, Secretarul de Stat a prezentat climatul investițional al României și rolul pe care Departamentul îl are în sprijinirea investițiilor străine, facilitățile pe care le oferă Guvernul pentru stimularea investițiilor, prin schemele de ajutor de stat, reducerea cu 5% pentru angajatori a plății contribuțiilor sociale sau scutirea de impozit pe profitul reinvestit.
“Conform datelor E&Y – European Atractiveness Survey, dat publicității în luna mai a acestui an, România a reușit să atragă în 2014 un număr de 62 de proiecte de investiții străine, FDI, cu 19% mai multe decât în anul anterior, intrând astfel în topul celor mai atractive 15 țări din Europa pe acest segment. Totodată, România s-a clasat pe locul 6 după numărul de joburi create de investițiile străine. Cred că aceste cifre vorbesc de la sine despre avantajele de a investi aici, despre stabilitatea pieței și încrederea pentru realizarea unor investiții noi sau pentru extinderea celor existente”, a încheiat oficialul român.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Economic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava