Concert pascal
MOPAN Suceava

Luna iunie marchează debutul unei lungi vacanțe de vară, un timp al expedițiilor în natură, al vacanțelor în familie, precum și al noilor descoperiri. În completarea acestor experiențe și din dorința de a susține părinții în această perioadă, Editura Frontiera anunță două noi titluri, care se remarcă atât prin frumusețea ilustrațiilor, cât și prin posibilitățile generoase de exploatare didactică: “Copacul meu”, o frumoasă lectură despre copaci, anotimpuri și natură, scrisă de autoarea belgiană Gerda Muller, și “Cine a descoperit America?”, o carte de poezie semnată de laureatul Nobel Iosif Brodski și ilustrată de Igor Oleinikov, laureat Andersen pentru ilustrație în 2018.

“Noile apariții se înscriu în linia editorială specifică Editurii Frontiera, și anume aceea de a aduce în limba română mari autori și ilustratori pentru copii atât din literatura occidentală, cât și din literatura est-europeană și rusă”, ne spune Ileana Achim, director editorial.

„Copacul meu”, o invitație la explorare a naturii

Gerda Muller este o îndrăgită autoare de limbă franceză pentru copii. Multe dintre cele peste 120 de cărți ale sale sunt dedicate naturii și secretelor ei fascinante. “Copacul meu” este o incursiune detaliată în viața pădurii, atât de puțin cunoscută astăzi copiilor de la oraș. Acțiunea cărții se derulează în jurul unui stejar gigant, de peste 300 de ani, situat în adâncul pădurii. Cum crește stejarul dintr-o ghindă? Câți ani trăiește? Cum se schimbă în cele patru anotimpuri? Ce flori și ciuperci cresc sub umbra coroanei sale? Ce animale trăiesc în jurul lui? Multe întrebări ale copiilor își găsesc răspunsul în povestea bătrânului stejar. El nu le ascunde nimic, ci li se deschide ca o carte înțeleaptă.

Datorită ilustrațiilor realiste și detaliate, cartea este și un excelent suport didactic pentru lecțiile despre mediul înconjurător.

“Alături de expunerea copiilor la un univers vizual rafinat, ne dorim să explorăm și dimensiunea pedagogică a cărților pe care le publicăm, astfel încât să le putem oferi copiilor o experiență completă, autentică de învățare”, completează Ileana Achim.  Iată de ce cartea “Copacul meu” este însoțită de un dosar pedagogic consistent, care a fost conceput având în minte idealul învățământului integrat, adică acel tip de învățământ în care profesorul/părintele poate porni de la o carte pentru a parcurge domenii multiple de învățare.

Dosarul „Copacul meu” a fost realizat de prof. dr. Maria Cosmina Dragomir de la Liceul Sfinții Trei Ierarhi din București, are 51 de pagini și acoperă 10 materii din programa școlară a ciclului primar: comunicare, dezvoltare personală, biologie, geografie, literatură, istoria artelor și elemente de istorie personală, artă, matematică, teatru pedagogic, muzică și mișcare.  Materialul didactic este în format electronic și poate fi achiziționat de pe site-ul editurii. O parte din acest material poate fi descărcat gratuit din pagina cărții “Copacul meu”.

„Cine a descoperit America?” de Iosif Brodski, o apariție de excepție

Cartea este semnată de laureatul Nobel Iosif Brodski, unul dintre marii poeți contemporani, și reprezintă una dintre puținele traduceri în limba română ale acestuia. Ilustrația cărții îi aparține unui alt mare artist, Igor Oleinikov, laureat în 2018 al premiului pentru ilustrație Hans Christian Andersen – unul dintre cele mai prestigioase premii internaționale dedicate cărților pentru copii.

„Cine a descoperit America?” este o poezie de tinerețe a lui Iosif Brodski, în traducerea Justinei Bandol. Poezia are structura unui quiz umoristic adresat școlarilor mari. Cititorii sunt provocați să-și amintească (sau să afle, dacă n-au știut vreodată!) cine a descoperit America. Shakespeare? Copernic? Bonaparte? Brodski aruncă în joc numele a 13 oameni care au marcat istoria într-un fel sau altul, încâlcindu-le și încurcându-le, ca un școlar prins cu lecția neînvățată, dar hotărât să ne provoace pe toți la un test-fulger de cultură generală.

Susținută de umorul și eleganța galeriei de portrete realizate de Igor Oleinikov, poezia este un prilej ideal pentru incursiuni în domenii variate precum geografia, istoria, literatura, astronomia sau fizica.

Editura Frontiera publică autori importanți pentru copii din literatura universală, precum și ilustratori cu o marcă unică. Indiferent de domeniul abordat, cărțile Frontiera sunt o invitație la autoeducație: literară, vizuală, terapeutică. Mai multe detalii și noutăți editoriale găsiți pe www.editurafrontiera.ro și conturile de Facebook și Instagram ale editurii.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Cultural
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava