MOPAN Suceava

Secția de terapie intensivă a Spitalului Județean va fi verificată la câteva ore de pompieri pentru prevenirea incendiilor. Declarația a fost făcută de vicepreședintele Consiliului Județean Suceava, care a declarat că decizia a fost luată în ședința de astăzi a Grupului de Suport Tehnic constituit din reprezentanți ai mai multor instituții, ținând cont de contextul epidemiologic actual înregistrat la nivelul județului. Din acest grup fac parte reprezentanți din cadrul Prefecturii, Consiliului Județean, ISU, DSP, Serviciul Judeţean de Ambulanță Suceava, precum și reprezentanți ai Spitalului Județean Suceava și ai celorlalte spitale din județ.

Barbă a spus că activitatea Grupului se desfășoară zilnic în format cu participare fizică sau în cadrul unor ședințe online prin sistem teleconferință. El a mai precizat că acest Grup de Suport Tehnic este un instrument practic și eficient în comunicarea unităților spitalicești din județ cu instituții responsabile cu gestionarea pandemiei.

„Astăzi, printre subiectele aduse în discuție, am solicitat detalii referitor la aplicarea unui ordin recent al IGSU cu privire la prevenirea incendiilor în spitale.

Recent, Spitalul Județean de Urgență din Suceava a făcut o solicitare pentru a beneficia de o autospecială de pompieri la Spitalul Nou unde funcționează secția ATI.  Cum acest lucru nu este posibil,  conducerea IGSU a dat vineri un ordin care prevede că pompierii vor verifica de mai multe ori pe parcursul unei zile sectoarele ATI. Astfel, la Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, în intervalul 09- 21,  vor fi făcute verificări din 3 în 3 ore, urmând a se face verificări și în intervalul 21- 09. Vor fi verificate dotarea cu stingătoare și hidranți interiori, modalitățile de încălzire a spațiilor destinate secțiilor ATI, eliminarea tuturor surselor de foc deschis, verificarea, prin vizualizare, a integrității instalațiilor electrice, verificarea asigurării permanente a personalului în secții ATI și a modului de cunoaștere de către aceștia a folosirii stingătoarelor.

În afara acestui program verificările vor fi executate, ocazional, de echipajul SMURD, după finalizarea misiunilor”, a declarat Niculai Barbă.

Secția de terapie intensivă a Spitalului Județean va fi verificată la câteva ore de pompieri pentru prevenirea incendiilor, 1.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 1.0/10 (1 vote cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava