MOPAN Suceava

Primarii suceveni vor fi invitaţi la o şedinţă pentru a fi informaţi despre modul în care va fi aplicat programul „Fiecare copil în grădiniţă”. Prefectul judeţului Suceava, Constantin Harasim, a amintit vineri că în şedinţa din această săptămână, Guvern a adoptat o hotărâre pentru aprobarea normelor metodologice de aplicare a prevederilor Legii nr. 248/2015 privind stimularea participării în învăţământul preşcolar a copiilor provenind din familii defavorizate şi a procedurii de acordare a tichetetor sociale pentru grădiniţă. Şedinţa de informare de la Suceava cu privire la acest program va avea loc în data de 10 februarie a.c., şi va fi organizată de Asociaţia Ovidiu Ro. Reprezentanţii acestei asociaţii vor organiza două sesiuni de informare, una pentru primari şi asistenţi sociali, şi una pentru inspectori şcolari şi directori de grădiniţe.
Prefectul a arătat că prin Legea nr. 248/2015 se extinde la nivel naţional Programul pilot „Fiecare Copil în Grădiniţă”, lansat în iulie 2010 de Asociaţia Ovidiu Ro şi Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice şi se stabileşte principiul de acordare lunară a unui stimulent financiar sub forma unui tichet social în valoare de 50 de lei, în vederea creşterii accesului şi prezenţei în învăţământul preşcolar a copiilor dezavantajaţi, cu vârsta cuprinsă între 3 şi 6 ani. Stimulentul se acordă familiilor cu mai puțin de 284 de lei venituri lunare pe membru de familie, adică de două ori venitul minim garantat pentru o persoană singură. Sprijinul financiar va fi acordat pentru perioada septembrie – iunie, pe bază de cerere și declarație pe proprie răspundere completată de părinți sau de persoanele care răspund legal, cu suportul asistentului social, acolo unde este cazul.
„Înscrierea în cadrul acestui program este permanentă, pentru a permite familiilor să își înscrie copiii la grădiniță și după începerea anului școlar. Tichetul se acordă începând cu luna în care preșcolarul a îndeplinit criteriile de frecvență. Aceste tichete sociale vor putea fi utilizate numai pentru achiziționarea de produse alimentare, de igienă, de îmbrăcămite și/sau rechizite”, a spus Harasim.

Şedinţă cu primarii suceveni pentru aplicarea programului „Fiecare copil în grădiniţă”, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava