Concert pascal
MOPAN Suceava

În sala Ștefan cel Mare a Palatului Administrativ, a avut loc astăzi o ședință ordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență în care au fost analizate și supuse spre aprobare Rapoartele de sinteză privind apărarea împotriva inundațiilor, fenomenelor meteorologice periculoase, accidentelor la construcții hidrotehnice și poluărilor accidentale din județul Suceava și a fost prezentată Nota de constatare întocmită de către Inspectoratul Județean de Stat în Construcții ca urmare a manifestării fenomenelor meteo-hidrologice.

Tot în cadrul ședinței, Prim adjunctul Inspectorului șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Bucovina”, domnul căpitan ing. Marian-Constantin Ruscan, a prezentat Planul Județean de asigurare cu Resurse Umane, Materiale si Financiare pentru anul 2020 și Planul de Analiză și Acoperire a Riscurilor în județul Suceava pentru aprobare, respectiv avizare.

Subprefectul județului Suceava, domnul Daniel Prorociuc, a prezentat bilanțul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență pentru primul semestru al anului 2020.

Astfel, activitatea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Suceava, în primul semestru al anului 2020, a fost axată pe eficientizarea managementului acţiunilor întreprinse la nivel judeţean de către structurile abilitate, în vederea menţinerii sub control a riscurilor generatoare de situaţii de urgenţă şi de gestionare operativă a intervenţiei structurilor specializate.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Suceava s-a reunit în plen, în primul semestru al anului 2020, într-un numar de 25 de ședințe extraordinare, numărul ședințelor extraordinare fiind de trei ori mai mare în comparație cu aceeași perioadă a anului 2019.

Convocările au avut pe ordinea de zi subiecte referitoare la prevenirea, limitarea și controlul eficient al cazurilor de infecție cu noul Coronavirus la nivelul Județului Suceava, dispunerea unor măsuri preventive în contextul avertizărilor meteorologice și gestionarea eventualelor situații generate de fenomenele meteorologice, precum și alte subiecte ce intră în atribuțiile Comitetului Județean.
Pentru diminuarea consecințelor și o bună gestionare a situațiilor de urgență apărute, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a adoptat și aprobat un număr de 22 de Hotarari, dintre care 15 hotărâri au fost pentru stabilirea unor măsuri obligatorii de prevenție a răspândirii riscului epidemiologic generat de noul coronavirus.

În primul semestru al anului 2020 au fot recepționate de la instituțiile specializate 151 de mesaje de informare, avertizare și atenționare meteo-hidrologice și anume 9 avertizări/ atenționări meteorologice COD ROȘU, 59 de avertizări meteorologice COD PORTOCALIU și 83 de avertizări/ atenționări meteorologice COD GALBEN

De asemenea au fost transmise 9 mesaje de avertizare RO- Alert către populație și unitățile administrativ teritoriale vizate, ca urmare a producerii unor situații de urgență la nivelul de urgență, generate de manifestarea unor factori de risc ai căror iminență de producere este probabilă într-un interval de timp imediat. Urmare a atenționărilor și avertizărilor hidrometeorologice, la Ordinul prefectului județului Suceava, Centrul de Cordonare și Conducere a Intervenției s-a activat de 16 ori la sediul inspectoratului pentru situații de urgență.

Principalele acțiuni operative în semestrul I 2020 desfășurate de către Comitetul Județean pentru Situații de Urgență al județului Suceava, au fost întreprinse ca urmare a manifestărilor meteo-hidrologice periculoase, în special a riscului de inundații, risc a cărui amplitudine a avut o durată temporală limitată și anume martie- iunie 2020.

În perioada 01.01.2020- 30.06.2020 au fost afectate de fenomenele meteo- hidrologice periculoase 72 de unități administrativ- teritoriale și 172 localități componente, pagubele produse la nivelul județului Suceava fiind estimate la 38736,083 mii lei.

Toate intervențiile au fost gestionate/ sprijinite, în funcție de riscul manifestat , de către instituțiile abilitate din cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Suceava, respectiv Comitetele Locale pentru Situații de Urgență, după caz, cu forțe și mijloace în teren.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava