Ședința festivă care va fi organizată la împlinirea a 20 de ani de la semnarea parteneriatului între județul Suceava, regiunea Schwaben din Germania și regiunea Cernăuți, din Ucraina, ar putea avea loc la mijlocul lunii august 2017. Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat că se va întâlni marți, în vama Siret, cu autoritățile din regiunea Cernăuți. Flutur a spus că în cadrul întâlnirii va fi discutată agenda comună a județului Suceava și a regiunii Cernăuți pe perioada lunii august, una dintre acțiunile importante fiind și organizarea acestei ședințe festive, la Suceava.

„Vom propune ca întâlnirea dintre regiunile Schwaben, Cernăuți și județul Suceava să aibă loc la mijlocul lunii august, pentru a aniversa cei 20 de ani de parteneriat. Și vom încerca să facem și noi, la Suceava, un eveniment similar cu cel organizat de partenerii noștri din Augsburg”, a spus președintele CJ Suceava. El a amintit că un alt subiect va fi și cel legat de organizarea ediției de anul acesta a turneului de fotbal „Patru regiuni pentru Europa”, care anul acesta va fi organizat la începutul lunii august, în Cernăuți. În același timp, Gheorghe Flutur a afirmat că își dorește să discute cu autoritățile din regiunea Cernăuți despre subiectul dezbătut în cadrul discuțiilor de astăzi cu ambasadorul Poloniei în România, respectiv necesitatea construcției unui drum expres între Cernuți, Suceava și București.

Nu în ultimul rând, șeful administrației județene a mai explicat că la întâlnirea de marți cu autoritățile din Cernăuți va fi analizat stadiul a patru proiecte europene comune realizate prin Programul Operațional Comun 2007 – 2014, precum și despre cele 13 proiecte pe care cele două părți au convenit să le susțină împreună în actualul exercițiu financiar.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava