Concert pascal
MOPAN Suceava

Palatul Administrativ din Suceava a găzduit o şedinţă a Comisiei de Dialog Social astăzi, la cîteva zile după ce agenţii economici din domeniul forestier au boicotat cea mai mare licitaţie de masă lemnoasă a anului. Conform unui comunicat al Instituţiei Prefectului, în timpul şedinţei au fost analizate aspectele invocate de Asociaţia Forestierilor din România-ASFOR, Sucursala Suceava, referitoare la problemele cu care se confruntă sectorul de exploatare şi industrializare a lemnului. La întîlnire au participat membrii ASFOR, reprezentanţi ai Direcţiei Silvice, ai Gărzii Forestiere şi ai Instituţiei Prefectului. Potrivit sursei citate, membrii ASFOR au dorit să tragă un semnal de alarmă asupra faptului că alături de exploatarea ilegală, restricţionarea accesului la resursa de material lemnos a agenţilor economici care-şi desfăşoară activitatea în domeniu, are implicaţii sociale şi economice cu efect negativ asupra comunităţilor locale dependente de această resursă.

Totodată, reprezentanţii ASFOR şi-au arătat nemulţumirea faţă de nivelul ridicat al preţului de pornire la licitaţia de masă lemnoasă, forma de licitaţie, respectiv, oferta în plic închis, precum şi faţă de dubla calitate a Direcţiei Silvice, atît de administrator, cît şi de agent de exploatare a masei lemnoase. În privinţa valorificării masei lemnoase, reprezentanţii Direcţiei Silvice Suceava au subliniat că aceasta s-a făcut în conformitate cu respectarea prevederilor unei Hotărîri de Guvern din 2015. Membrii Sucursalei ASFOR au depus un memoriu care va fi transmis Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor.

Şedinţă la Prefectura Suceava după boicotul de la cea mai marea licitaţie de masă lemnoasă, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava