Concert pascal
MOPAN Suceava

Primarii din judeţul Suceava vor fi consultaţi în vederea stabilirii proiectelor prioritare care ar urma să fie finanţate prin intermediul noului Program Naţional de Dezvoltare Locală. Anunţul a fost făcut de preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, care a declarat că actualul Guvern a decis comasarea tuturor programelor finanţate prin HG nr. 577, şi prin ordonanţele de Guvern nr. 7 şi nr. 40. „Aştept în scurt timp, după finalizarea procedurilor, ca pentru prima oară în istoria României, judeţele să fie consultate în sensul de a discuta priorităţile care sunt necesare a fi îndeplinite în această perioadă”, a declarat Nechifor, care a adăugat că suma necesară la nivel naţional pentru a finaliza proiectele începute prin HG nr. 577, OG nr. 7 şi OG nr. 40 este de circa 6 miliarde de lei. „Atât ar fi nevoie de investit pentru a închide în acest moment toate şantierele care au fost deschise pe drumuri, canalizare, baze sportive sau lucrări de mediu. Important este faptul că actualul Guvern ne consultă în această perioadă, ne furnizează şi suma care va fi alocată judeţelor, motiv pentru care decizia vrem să o luăm împreună”, a precizat Nechifor. El a mai spus că pentru a asigura transparenţa în luarea deciziilor cu privire la proiectele care vor fi propuse spre finanţare prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală intenţionează să aibă o întâlnire cu primarii din judeţul Suceava pentru a stabili de comun acord priorităţile. „Asta facem noi de ceva timp, adică dăm importanţă teritoriului. Pentru că România prea mult a fost condusă de sus, de la Bucureşti, sau de la Suceava sau din alte părţi. Şi cred că e momentul ca cei care sunt cel mai aproape de cetăţean să aibă un punct de vedere şi o voce importantă în a spune ceva”, a ţinut să mai precizeze Nechifor.
Preşedintele CJ Suceava a spus că vestea mai puţin plăcută în legătură cu acest program naţional este aceea că din cele 6 miliarde de lei, suma disponibilă pentru pentru anul acesta este de aproximativ 400 de milioane de lei. Nechifor a mai declarat că în condiţiile în care se aşteaptă o creştere economică şi o creştere a încasărilor la bugetul de stat, există şanse ca anul acesta să existe o rectificare bugetară pozitivă, astfel încât aceste sume ar putea să fie majorate. „Dar mai ales anul viitor, în 2014, vrem să putem să ne apropiem de încheiere cu acest program. Sunt foarte multe investiţii care din păcate au fost ţiunte fără finanţare. Acele lucrări s-au degradat, s-au pierdut deja banii investiţi, şi e mult mai greu să repari ceva decât să construieşti de la zero”, a mai spus Cătălin Nechifor.
Nu în ultimul rând, el a arătat că potrivit unei informaţii care nu a fost confirmată încă în mod oficial, primăriile ar putea să aibă posibilitatea să depune proiecte europene pentru a obţine finanţări prin măsura 322 „renovarea şi dezvoltarea satelor”.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava