Concert pascal
MOPAN Suceava

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, s-a declarat nemulţumit de modul în care firma Rosal a deszăpezit străzile din Suceava. Nechifor a spus în cadrul unei conferinţe de presă că Suceava arată, „din păcate”, mai rău decât unele localităţi rurale din judeţ, motiv pentru care împreună cu primarul Ion Lungu şi cu prefectul Florin Sinescu va avea o discuţie cu reprezentanţii firmei Rosal. „Suceava arată din păcate  mai rău decât alte comune, care au fost poate în situaţii mai dificile. Chiar dacă la nivelul localităţilor rurale am ajutat şi am încercat să găsim soluţii,  trecând peste ceea ce exista ca şi dotări tehnice locale, am pus efectiv umărul şi am reuşit să scoatem la liman câteva localităţi precum Fântânele, Mușeniţa, Forăşti şi alte comune. Totuşi, la Suceava am sentimentul că firma care ar fi trebuit să asigure deszăpezirea străzilor nu intervine tocmai aşa cum aşteaptă sucevenii”, a precizat Cătălin Nechifor, care a adăugat că şi el este locuitor al Sucevei şi este nemulţumit de situaţia traficului rutier din municipiul reşedinţă de judeţ. Şeful administraţiei judeţene consideră că din punctul său de vedere, faptul că deja a expirat contractul dintre primărie şi Rosal, face ca această firmă să fie mai puţin interesată să asigure un trafic normal în municipiul Suceava.

 

Toate drumurile judeţene sunt deschise traficului rutier

 

Pe de altă parte, făcând referire la situaţia din ultimele zile din judeţul Suceava, Cătălin Nechifor a declarat că a avut emoţii cu privire la modul în care vor fi deszăpezite drumurile judeţene, însă în cele din urmă firmele care trebuiau să realizeze aceste lucrări au reuşit să facă faţă situaţiei. Nechifor a declarat că lucrările de deszăpezire au fost făcute de firmele Big Conf, Transporturi Auto, Construct Com Con 2000 din Botoşani, SC Calcarul SA Pojorâta şi SC Drumuri şi Poduri SA Suceava. El a spus că pentru menţinerea stării de viabilitate a drumurilor judeţene aceste firme au intervenit cu 49 de utilaje, pe 44 de drumuri, fiind folosită o cantitate de 3.000 de tone de material antiderapant. „Cele mai dificile momente au fost atunci când a trebuit să intervenim în situaţii care ţineau de viaţa oamenilor. Şi aici vreaus ă le mulţumesc într-un mod foarte deschis tuturor celor care s-au implicat pentru că am avut şi persoane dializate care au fost transportate în condiţii normale la Suceava sau Rădăuţi”, a precizat Nechifor. El a arătat că în această perioadă s-a intervenit inclusiv pentru repatrierea unei persoane care a decedat în Ucraina, corpul neînsufleţit fiind adus în urmă cu trei zile în localitatea Bălcăuţi.

„Chiar dacă uneori situaţiile au fost la limită, intervenţiile au fost în timp util”, a declarat şeful administraţiei judeţene despre modul în care s-a intervenit în ultimele zile în judeţul Suceava.

Cătălin Nechifor a mai spus că priorităţile pentru perioada următoare ţin de asigurarea transportului persoanelor care au nevoie de dializă şi a femeilor însărcinate care trebuie să nască la unităţile spitaliceşti din judeţ. Nu în ultimul rând, el a arătat că în momentul de faţă în Suceava nu există drumuri judeţene închise, însă existe anumite tronsoane, în zona localităţilor Păltinoasa, Capu Codrului şi Capu Câmpului, unde mai sunt probleme din cauza viscolului.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava