Concert pascal
MOPAN Suceava

Incendiul înregistrat azi-noapte la Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava nu a fost provocat de o neglijență, ci de supraîncălzirea unui ventilator. Anunțul a fost făcut, într-o conferință de presă, de comandantul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Bucovina”, colonelul Costică Ghiață. Din fericire, nu au fost victime, iar flăcările au fost lichidate rapid. Incendiul a izbucnit la etajul IV, unde funcționează Secția de „Obstetrică-Ginecologie”. Au fost evacuați 329 de pacienți, între care 102 copii. Dintre copii, 57 sînt nou-născuți. Colonelul Ghiață a explicat: „Un ventilator din dotarea unei băi a salonului 8 de la etajul IV a funcționat mai mult timp, s-a supraîncălzit și a generat un scurtcircuit, iar echipamentele aferente acestei instalații electrice și alte instalații alăturate acestui circuit electric din izolație cu PVC s-au aprins. Propagarea a fost cu rapiditate la partea superioară a holului de la etajul IV. În planșeul fals s-a adunat o cantitate de PVC topit, care, la un moment dat, din cauza greutății, a distrus o placă și a căzut pe pardoseala holului”. Comandantul ISU Suceava a mai spus că s-a intervenit cu promptitudine fiindcă instalația de semnalizare a incendiilor existentă la spital și-a făcut simțită utilitatea. ”Incendiul a fost localizat și lichidat în 10 minute. Simultan s-a desfășurat evaluarea și evacuarea pacienților din saloane care în mare parte erau inundate cu fum. Precizez că de la etajul 4 și până la 9 am avut holurile inundate cu fum ceea ce a a inclus și acțiune de evacuare a acestui fum astfel încât saloanele să poată fi reutilzate. Dificultatea intervenției s-a datorat numărului mare de pacienți care au fost relocate lucru care s-a întâmplat într-un timp destul de scurt”, a spus șeful ISU Suceava.

De asemenea, el a precizat că personalul medical s-a mișcat foarte, foarte bine, datorită acțiunilor de pregătire derulate de ISU în permanență. ”Cred că reacția rapidă în sistem integrat atât a  personalului ISU cât și a personalului medical de la Spitalul Județean a făcut ca la această intervenție să nu înregistrăm  nicio victimă”,a  precizat Ghiață. Colonelul Ghiață a menționat că riscul de producere a unui incendiu la Spitalul Județean Suceava este redus. El a arătat că incendii de genul celui de azi-noapte se pot întîmpla în anumite situații, cu un anumit cumul de factori conjuncturali, dar intervenția rapidă este salutară pentru a nu se înregistra victime omenești.

Șeful ISU Suceava detaliază cum s-a declanșat incendiul de la Spitalul Județean. ”Nu a fost vorba de neglijență”, 1.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 1.0/10 (1 vote cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava