Concert pascal
MOPAN Suceava

Șeful Inspectoratului pentru Situații de Urgență Suceava, generalul de brigadă Ioan Burlui, a declarat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că multe documentații depuse la această instituție pentru obținerea autorizației de securitate la incendiu au fost realizate prin metoda copy-paste, toate acestea fiind respinse. Ioan Burlui a declarat în cadrul unei conferințe de presă că imediat după „momentul Colectiv” și după schimbarea legislației privind autorizarea ISU s-a constatat o creștere semnificativă a cererilor pentru obținerea autorizației de securitate la incendiu. El a arătat că în anul 2015 au fost depuse 916 de cereri, anul trecut numărul acestora a fost de aproximativ 3.000, iar anul acesta se constată o creștere a acestor solicitări.
Ioan Burlui a subliniat faptul că nu toate cererile au putut fi soluționate favorabil de către ISU Suceava, deși instituția pe care o conduce a dat dovadă de toată deschiderea și a oferit sprijin pentru acordarea autorizației de securitate la incendiu.
„Nu au fost soluționate toate pentru că au fost cazuri în care documentația a fost incompletă, sau în care prestatorii de servicii sau proiectanții nu erau de bună credință. Mai mult, în timpul verificărilor am identificat în documentația depusă o serie de probleme, de genul că documentele erau făcute prin copy/paste, adică luate de la alt obiectiv sau de la altă localitate. Acest lucru ne-a determinat să fim mai atenți, pentru că realitatea este mai dură decât se crede, și aici putem amintit că de incendiul de zilele trecute de la azilul de bătrâni din București”, a explicat șeful ISU Suceava. El a declarat că după identificarea documentelor întocmite prin metoda copy-paste, proiectanții care au apelat la această soluție au fost convocați la sediul ISU Suceava pentru a avea discuții cu ei. Burlui a mai precizat că astfel de situații au fost sesizate șefilor celor care au întocmit o documentație copiată de la un alt obiectiv sau o altă localitate.
Pe de altă parte, șeful ISU Suceava a spus că îmbucurător este faptul că pentru intrarea în legalitate s-a constata o creștere a solicitărilor de autorizare depuse de lăcașele de cult, unități școlare, spitale și unități de asistență socială. „Pe noi ne bucură acest lucru pentru că în astfel de locații vorbim de adunări mari de persoane, în unele cazuri fiind și oameni care nu se pot deplasa singuri”, a afirmat Ioan Burlui.
El a reamintit că de pe 30 septembrie 2017 a expirat termenul prelungit pentru obținerea de autorizației de securitate la incendiu. Astfel, începând de pe 1 octombrie, beneficiarii sau proprietarii construcțiilor care au obligația să obțină această autorizație sunt pasibili de sancționare contravențională. Ioan Burlui a precizat că interesul ISU Suceava nu este de a aplica sancțiuni, dar a atras atenția că funcționara fără autorizație a unei locații se sancționează cu amenzi de la 20.000 la 50.000 de lei.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava