MOPAN Suceava

Șeful Salvamont Vatra Dornei, Petru Ariciuc, a anunțat prin telefon la Radio Top noile proiecte avute în vedere de grupul „Împreună ajutăm Vatra Dornei”. La ora actuală, din grup fac parte peste 50 de oameni, printre care salvamoniști, medici, asistenți, ingineri și topografi, inclusiv din Germania și Cehia. Domnul Ariciuc a afirmat că un prim proiect este legat de distribuirea medicamentelor la domiciliul persoanelor vulnerabile.

El a spus: „Medicii de familie ne vor transmite listele cu pacienții, iar printr-o farmacie sau două se vor lua medicamente angro, iar acestea vor fi duse de voluntari direct la casele celor ce le solicită. Aici este un lucru puțin mai laborios. Se lucrează pe o platformă, pe tot ceea ce înseamnă transmiterea datelor. Trebuie să fim în consens și cu modul de utilizare a cardurilor de sănătate, iar contactul să fie minim cu persoanele care primesc medicamentele”. Proiectul vizează arealul Țara Dornelor, care are în componență municipiul Vatra Dornei și comunele Cîrlibaba, Ciocănești, Iacobeni, Dorna Arini, Panaci, Șaru Dornei, Dorna Candrenilor, Coșna și Poiana Stampei.

Un alt proiect al grupului „Împreună ajutăm Vatra Dornei” se referă la promovarea producătorilor locali din zona agroalimentară. Conform domnului Ariciuc, aceștia vor avea la dispoziție o platformă on-line pentru a-și vinde produsele în timpul crizei. Totodată, produsele lor vor putea fi cumpărate și dintr-un market din Vatra Dornei.

Șeful Salvamont Suceava a mai spus că printr-un al treilea proiect se are în vedere promovarea artiștilor plastici locali atît profesioniști, cît și amatori. Lucrările lor vor fi reunite într-o expoziție on-line. Petru Ariciuc a menționat că pentru încurajarea expozanților va fi organizată și o tombolă cu premii.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Social
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava