Concert pascal
MOPAN Suceava

În perioada 22-23 mai 2015, la Bran, judeţul Braşov, Organizaţia Femeilor Social Democrate a organizat seminarul ”Fonduri europene, o nouă șansă pentru proiectele sociale majore: educație, sănătate, locuri de muncă și incluziune socială”.

Organizaţia Femeilor Social Democrate Suceava a fost reprezentată în cadrul acestui seminar de către preşedinta Oana Elena Pintilei.

Acțiunea a avut ca obiectiv pregătirea femeilor din unitățile administrativ teritoriale, primari, viceprimari, pentru accesarea unui număr cât mai mare de proiecte în favoarea comunităților locale. Dezbaterile au fost conduse de specialiști și experți în domeniul proiectelor europene, urmărindu-se prezentarea și promovarea bunelor practici din localitățile care au beneficiat de asemenea programe.

Principalele priorităţi cuprinse în Rezoluţia adoptată de către OFSD în cadrul seminarului sunt următoarele:

ü       Sănătatea şi educaţia trebuie să fie priorităţi naţionale orizontale în programele care asigură accesarea fondurilor nerambursabile europene în România.

ü       Pentru buna derulare a proiectelor de calitate cu finanţare europeană o prioritate va fi pregătirea unui sistem îmbunătăţit de evaluare a proiectelor.

ü       Toate măsurile trebuie luate aşa încât un număr cât mai mare din proiectele şi măsurile plătite din bugetul naţional să fie eligibile şi decontate din asistenţa financiară nerambursabilă alocată de Uniunea Europeană ţării noastre, în perioada 2014 – 2020.

ü       Informarea trebuie îmbunătăţită cu privire la programele de finanţare gestionate direct de Comisia Europeană, în special cele care vizează zona socială, iar bazele de date cuprinzând potenţiali parteneri în vederea construirii de consorţii pentru accesarea acestor fonduri utile organizaţiilor, persoanelor şi instituţiilor interesate din România.

În a două parte a întâlnirii a fost prezentată metodologia privind organizarea și desfășurarea alegerilor în organizațiile de femei, pregătirea conferințelor județene și a Conferinței Naționale a OFSD din octombrie 2015.

La acțiune au fost prezenți reprezentanți din instituțiile centrale și locale din administrația publică, lideri din conducerea partidului, parlamentari și europarlamentari PSD.

 

Ioana Irimia

Purtător de Cuvânt al PSD Suceava

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava