MOPAN Suceava

Colegiul Medicilor Suceava este solidar cu medicii de familie şi trage un semnal de alarmă referitor la faptul că aceştia nu au materiale de protecţie şi astfel riscă să se îmbolnăvească şi să-şi închidă cabinetele. Colegiul publică mesajul Asociaţiei Judeţene a Medicilor de Familie pentru a trage un semnal de alarmă:

« Acesta este un document conceput de medicii de familie. Acesta este un document care vă aduce la cunoştinţă realităţi pe care le stiţi.

Sîntem o treime din numărul total de medici din judeţul Suceava.

Avem pe listele noastre majoritatea locuitorilor din judeţul Suceava.

Conform statisticilor, prin activitatea noastră profesională rezolvăm peste 70% dintre problemele de sănătate şi de boală ale pacienţilor noştri.

Avem o activitate încărcată de birocraţie, de impuneri şi de limitări care ne determină să nu ne putem face deplin datoria pentru care ne-am pregătit decît cu riscul unor sancţiuni ulterioare.

Avem nişte venituri instabile şi nesigure, iar acest fapt îi afectează şi pe salariaţii noştri – medici angajaţi, asistenţi medicali, îngrijitoare, contabili autorizaţi, registratori.

Toate aceste realităţi fac parte din rutina noastră profesională.

Situaţia epidemiologică actuală din Suceava în contextul pandemiei de coronavirus ne expune şi ne vulnerabilizează extrem.

Legislaţia actuală este foarte interpretabilă îi într-o continuă schimbare.

Spitale din judeţ, ambulatorii de specialitate, cabinete private, laboratoare de analize, cabinete stomatologice sînt în prezent închise.

Dar pacienţii au rămas tot aici în judeţ, nu se pot deplasa în altă parte, au probleme de sănătate la fel ca înainte de pandemie.

Şi astfel, toate aceste probleme se cer a fi rezolvate de medicii de familie, indiferent că este vorba de prescripţii medicale în afara specialităţii noastre, concedii medicale pentru pacienţii care au stat în autoizolare sau carantină, prelungire de concedii medicale pentru absolut toate afecţiunile acute şi cronice chirurgicale, oncologice etc.

Aceste obligaţii ne revin nouă fără să fi fost consultaţi şi fără ca altcineva să angajeze vreo răspundere.

Lucrul cel mai periculos din toate este faptul că sîntem zi de zi la cabinete fără o protecţie corespunzatoare în situaţia actuală.

Nu avem echipamente de protecţie, nu avem măşti, nu avem viziere, nu avem mănuşi. Am epuizat toate stocurile pe care ni le cumpărasem înainte de pandemie.

Oricine poate ajunge în cabinetele noastre pentru o consultaţie. Nu avem nici o barieră de triaj, nu ştim dacă pacienţii sînt contaminaţi sau nu, avînd în vedere faptul că sîntem în etapa de transmitere comunitară a bolii.

Vă solicităm insistent ajutorul în dotarea cu echipamente de protecţie, materiale sanitare, materiale de dezinfecţie.

Dacă noi vom deveni pozitivi şi vom intra în autoizolare sau chiar vom face boală, toate cabinetele noastre se vor închide. Vă asumaţi responsabilitatea pentru aşa un scenariu? ».

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sănătate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava