MOPAN Suceava

Preşedintele Colegiului Medicilor Veterinari din Suceava, Petrea Dulgheru, atrage atenţia că măsurile pentru prevenirea şi combaterea pestei porcine africane trebuie să fie mult mai ferme. Domnul Dulgheru a spus că pe întreg teritoriul ţării, ca şi în judeţul Suceava, circulaţia animalelor nu este stăpînită, cu toate că tîrgurile şi oboarele autorizate au fost închise. Singura soluţie ar fi să se facă filtre de control în toată ţara. Petrea Dulgheru a mai spus că boala se răspîndeşte rapid din cauza porcilor mistreţi şi din acest motiv efectivele ar trebui reduse. Numai că aici autorităţile sînt la stadiul „de procese verbale şi instrucţiuni”.

Preşedintele Colegiului Medicilor Veterinari a declarat: „Autoritatea Sanitar-Veterinară este depăşită deoarece aceste măsuri trebuie luate împreună cu ministerul Mediului Apelor şi Pădurilor, împreună cu silvicultorii, întrucît numărul de mistreţi a crescut, iar recolta este scăzută. Dacă Fondul de Vînătoare al Romsilva este supravegheat de medici veterinari care au contracte de prestări servicii, pe celelalte fonduri, în special ale AJVPS, nu se face nimic, nimeni nu supraveghează, nimeni nu monitorizează”.

Semnal de alarmă tras de preşedintele Colegiului Medicilor Veterinari din Suceava cu privire la pesta porcină, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava