Concert pascal
MOPAN Suceava

Senatorul ALDE de Suceava, Ilie Niță, preşedintele Comisiei din Senat pentru dezvoltare regională, administrarea activelor statului şi privatizare, senatorul ALDE de Suceava, a anunțat că mai multe drumuri forestiere vor fi transferate la unele primării în vederea modernizării infrastructurii rutiere. Ilie Niță a declarat că în cursul zilei de marți, 20 iunie 2017, comisia pe care o conduce a fost sesizată în vederea emiterii avizului pentru propunerea legislativă privind modificarea şi completarea Legii nr. 192/2010 privind trecerea unor drumuri forestiere din domeniul public al statului şi din administrarea Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva în domeniul public al unor unităţi administrativ – teritoriale şi în administrarea consiliilor locale ale acestora.
Senatorul ALDE Ilie Niţă a arătat că în cadrul ședinței a susţinut şi a votat avizarea favorabilă a acestei propuneri legislative pentru modificarea şi completarea Legii nr. 192/2010. Ilie Niță a explicat că propunerea legislativă are, în fapt, ca obiect de reglementare, modificarea art. 5 alin. (2) din Legea nr. 192/2010 privind trecerea unor drumuri forestiere şi a lucrărilor de corectare a torenţilor din domeniul public al statului şi din administrarea Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva în domeniul public al unor unităţi administrativ – teritoriale şi în administrarea consiliilor locale ale acestora. Propunerea legistativă, a explicat senatorul sucevean, prevedere exceptarea de la interdicţia de schimbare a categoriei de folosinţă silvică şi a destinaţiei pentru terenurile necesare realizării sau extinderii lucrărilor din categoria drumuri de interes naţional, judeţean sau local.
„Conform acestei soluţii legislative se are în vedere, în principal, ca drumurile forestiere trecute în domeniul public al unităţilor administrativ – teritoriale şi în administrarea consiliilor locale ale acestora să fie utilizate în scopul dezvoltării şi modernizării infrastructurii rutiere în zona de interes naţional, judeţean sau local”, a explicat Ilie Niță. Acesta a arătat că printre condiţiile de eligibilitate ale proiectelor finanţate din fonduri europene este expres prevăzut ca solicitantul trebuie să demonstreze dreptul de proprietate publică, dreptul de administrare sau de folosinţă asupra imobilului care, în mod natural, stabileşte atribuţia titularului de a dispune de bun, inclusiv de destinaţia sau de categoria de folosinţă a acestuia.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava