MOPAN Suceava

Senatorul PSD de Suceava, Neculai Bereanu, i-a acuzat pe primarii PNL din ultimii zece ani, dar şi pe consilierii locali PNL şi PDL, de faptul că se fac vinovaţi de faptul că municipiul Câmpulung Moldovenesc nu este dezvoltat din punct de vedere economic. Neculai Bereanu a declarat că la distribuirea fondurilor pentru bugetul pe anul 2015, municipiul Câmpulung Moldovenesc a primit una dintre cele mai mari sume din judeţ, de aproximativ 8 milioane de lei (80 de miliarde de lei vechi), tocmai pentru că nu este un municipiu dezvoltat economic. „L-am auzit pe primarul Mihăiţă Negură că nu a fost susţinut niciodată de Guvernul Ponta. Vreau să-i amintesc că în ultimii doi ani, timp în care am am fost şi împreună, şi acum de când suntem separaţi, a primit sume importante de la Guvernul României, inclusiv repartiţii de la Consiliul Judeţean. Inclusiv în acest an a primit o sumă consistentă pentru dezvoltarea acestui municipiu. A primit această sumă pentru că acest municipiu nu este dezvoltat economic. Şi aş vrea să aduc în atenţia câmpulungenilor faptul că acest municipiu nu este dezvoltat economic dintr-un singur motiv: de mai bine de 10 ani la conducerea municipiului au fost primari PNL, iar majoritari în Consiliul Local au fost reprezentanţi ai liberalilor”, a spus Bereanu. El a subliniat faptul că primarii PNL din ultimii 10 ani şi consilierii liberali, dar şi cei ai PDL, nu au reuşit să conducă în mod corespunzător acest municipiu şi nici să gestioneze corect bugetul local pentru a asigura o dezvoltare economică, astfel încât Câmpulungul să devină atractiv pentru investitorii, şi nici pentru a asigura o dezvoltare a oamenilor de afaceri locali şi pentru a dezvolta oraşul din punct de vedere turistic. „Vina în totalitate pentru dezastrul economic şi social din Câmpulung Moldovenesc se datorează primarilor din ultimele două mandate şi jumătate. Este vorba de primarii PNL, în mod special de consilierilor PNL care au avut majoritate în Consiliul Local, dar şi de cei de la PDL”, a ţinut să precizeze senatorul PSD de Suceava.

Neculai Bereanu a declarat că în condiţiile în care Câmpulung Moldovenesc a primit de la bugetul central o sumă de aproximativ 8 milioane de lei îşi doreşte ca noua structură a bugetului local al municipiului, pentru anul 2015, să se axeze în special pe dezvoltare şi pentru implementarea unor proiecte pentru dezvoltarea economică şi socială. „Sper să se întâmple acest lucru, dar am informaţii că o parte a consilierii locali au deja proiecte care să le aducă beneficii lor. Şi sper ca aceste proiecte să nu fie prinse în bugetul pe anul acesta”, a precizat Bereanu, el adăugând că aceste proiecte vizează schimburi de terenuri în avantajul unor consilieri, dar şi proiecte prin care primăria va plăti chirii pentru un spaţiu aflat în proprietatea unui consilier.

Senatorul PSD a mai spus că banii pe care Primăria i-a primit de la Guvernul României ar trebui să fie folosiţi pentru finalizarea lucrărilor la primul tronson al pârtiei de schi de pe Rarău. „domnul primar a anunţat că nu mai are nici o datorie la pârtie, şi că ar mai fi o sumă de circa aproximativ două milioane de euro pentru finalizarea pârtiei, adică aproximativ cât au primit acum. Şi dacă va mai fi nevoie ne vom implica şi noi, astfel încât la o rectificare bugetară să fie prinsă şi diferenţa de bani pentru finalizarea acestei pârtii. Deci domnul primar are potenţialul, are tot ce îi trebuie, însă le trebuie doar decizia politică. Şi vreau să aud de la primar şi de la consilierii locali dacă au de gând să finalizeze pârtia în acest an”, a afirmat Neculai Bereanu. El a mai declarat că pe lângă acest proiect îşi doreşte ca în bugetul municipiului Câmpulung Moldovenesc pentru anul 2015 să fie prinse şi sume de bani pentru investiţii în repararea şcolilor, pentru Spitalul Municipal şi pentru modernizarea străzilor. Bereanu a declarat că social democraţii vor monitoriza cu atenţia toate proiectele care vor fi supuse aprobării în Consiliul Local astfel încât fondurile să fie folosite pentru dezvoltarea municipiului Câmpulung Moldovenesc.

Senatorul Bereanu îi acuză pe liberali că nu s-au implicat în dezvoltarea municipiului Cîmpulung Moldovenesc, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava