MOPAN Suceava

Senatorul PSD de Suceava, Neculai Bereanu, l-a interpelat pe premierul României Dacian Cioloş cu privire la situaţia gravă în care se află Compania Naţională a Uraniului, şi deci şi exploatarea mineră de la Crucea. În întrebarea adresată primului ministru, Neculai Bereanu îi spune acestuia că începând cu data de 1 ianuarie 2016, Societatea Naţională Nucleară Electrica SA a reziliat contractul de achiziţie a combustibilului de la Compania Naţională a Uraniului. El a adăugat că în aceste condiţii, Compania Naţională a Uraniului nu mai are cui să livreze produsul prelucrat şi va fi pusă într-o situaţie extrem de complicată, putându-se ajunge până la închiderea ei.

El a arătat că prin închiderea Companiei Naţionale a Uraniului, nu mai puţin de 1.600 de salariaţi ar urma să fie concediaţi, iar aproximativ 2.000 de familii vor avea de suferit.

Având în vedere aceste aspecte, Neculai Bereanu l-a întrebat pe premierul Dacian Cioloş dacă a fost informat despre rezilierea contractului dintre Societatea Naţională Nucleară Electrica SA şi Compania Naţională a Uraniului, dar şi dacă are în vedere luarea unor măsuri urgențe pentru a debloca această situaţie.

„Este o situaţie extrem de gravă, inclusiv pentru exploatarea mineră de la Crucea. Ca senator în colegiul de munte al judeţului sunt îngrijorat de această situaţie, având în vedere că mai multe localităţi vor fi afectate de o posibilă închidere a Companiei Naţionale a Uraniului. Vor fi dispărea mai multe locuri de muncă, şi vor fi afectate bugetele locale ale mai multor comune, cum ar fi Crucea, Ostra, Stulpicani sau Broşteni”, a încheiat Bereanu.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava