MOPAN Suceava

Senatorul PNL de Suceava, Daniel Constantin Cadariu, critică în termeni extrem de duri ”tupeul deșănțat” al liderului ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, pe care l-a numit ”Tăriceanu-7 mașini, 5 neveste și 4%” de a emite păreri oricând și oriunde despre oricine și orice. ”Știe toată lumea că Tăriceanu este cel mai leneș senator din actuala legislatură, dacă luăm în considerare prezența la muncă, adică la ședințele de comisii și de plen ale Senatului României. Poate tocmai de aceea omul nu pierde nici un prilej, atunci când întâmplător se află în țară și nu este plecat pe aiurea și fără rost prin lume pe banii romanilor, să se pronunțe despre toate și despre toți chiar dacă nu interesează pe nimeni ce spune”, a spus Cadariu.

”Acest lucifer al politicii românești exercitate în interes strict personal sau cel mult de grup restrâns de interese și nevoi” se visa Președinte al României”

Potrivit parlamentarului liberal, ”acest personaj” este în permanență dispus să dea lecții oricui despre orice de la justiție la „statul paralel”, pe care se spune că l-ar fi „nășit” încă din perioada când era prim-ministru și a permis semnarea primelor protocoale între instituții ale statului și servicii secrete. ”De la bursă (prietenii câștigători prin speculații știu de ce) la economie, unde a dovedit că se pricepe cel mai bine să irosească 3 miliarde de euro din vânzarea BCR în mai puțin de un an fără să lase în urmă nici măcar un spital, o școală sau 1 metru de autostradă. Începând cu învățământul, unde a pus ministru un inginer constructor și terminând cu agricultura, unde a numit ministru un profesor de istorie. Și mai ales a demonstrat tuturor în anul 2008 calitățile de prim-ministru, când la o creștere a activității economice de 6% a produs un deficit de 8% economiei României.  Iar exemplele ar putea continua la nesfârșit”, a punctat Cadariu.  El a arătat că în prezent, ”acest lucifer al politicii românești exercitate în interes strict personal sau cel mult de grup restrâns de interese și nevoi” se visa Președinte al României. ”De parcă țară s-ar reduce la prieteni, amici economici sau servitori umili ce par a-l venera pe acest veritabil „el lider maximo”  al „băieților deștepți și descurcăreți”. Și uite așa aflam cu toții că Tăriceanu ar fi fost cel bun reprezentant al electoratului de stânga din România, care l-ar vota pe acesta cu ambele mâini, chiar și în detrimentul președintelui PSD, „trista” doamnă VV Dănilă”, a menționat senatorul liberal.

”Singura calitate a activații politice a lui Tăriceanu a fost, este și va fi „siajul” permanent în umbra FSN-ului, FDSN-ului, PDSR-ului, PSD-ului sau cum se va mai numi partidul ce moștenește fostul PCR”

Daniel Constantin Cadariu a trecut în revistă câteva dintre „performanțele numitului Călin Constantin Anton Popescu Tăriceanu”. ”Fragmentarea, cu stăruință în ultimii 30 de ani, a mișcării liberale din România. Spulberarea PNL-lui în anii ’90 alături de bunul său amic Dinu Patriciu. Divizarea partidul din 2006 prin excluderea lui Stolojan, Flutur și în general a tuturor celor mai valoroși decât el. Înființarea în 2014 a „satelitului otrăvit” al PSD – intitulat ALDE, prin ”furtul” denumirii oficiale a unui curent politic european”, a enumerat Cadariu. În opinia sa singura calitate a activații politice a lui Tăriceanu a fost, este și va fi „siajul” permanent în umbra FSN-ului, FDSN-ului, PDSR-ului, PSD-ului ”sau cum se va mai numi partidul ce moștenește fostul PCR”. ”Fie pentru a-l servi pe „amicul” Patriciu să pună mâna aproape gratis pe una dintre perlele economiei românești – Petromidia sau cu scopul de a pulveriza Alianța „DA” în anul 2006 și punerea țării din nou la dispoziția PSD-ului prin acceptarea unei guvernări minoritare cu 16% în Parlament – evident în beneficiul lui personal și al apropiaților culminând cu îngenuncherea în biroul de prim-ministru al lui Ponta pentru o nouă funcție grasă de Președinte al Senatului pentru el și câteva beneficii minore pentru ceva „amici politici „”, a spus parlamentarul PNL.

”Ieșirea de la guvernare chiar împotriva voinței celor din partid ne arată că avem de a face și cu un Tăriceanu cinic, gata să pună umărul la o criza politică cu grave consecințe pentru țara noastră”

Cadariu a arătat că acum, după ce a girat de 3 ani de zile ”această catastrofă de guvernare a țării”, veșnicul deținător de sinecuri din România, Tăriceanu, spera să prostească pe față electoratul pentru a pune mâna pe funcția supremă, cea de Președinte a românilor, și aceasta după ce a umilit, în 26 mai, milioane de români, prin incompetentul de serviciu impus la conducerea Ministerului de Externe”. ”Și după ce prin toate acțiunile politice a contribuit la degradarea cvasitotală a relațiilor României cu UE, prin atacul permanent și constant al instituțiilor europene și  al conducătorilor acestora. Într-un grotesc inimaginabil chiar și când e vorba de dumnealui, asistăm la o mișcare care ne aduce în prim-plan o altă ”virtute”, lașitatea. Ieșirea de la guvernare chiar împotriva voinței celor din partid ne arată că avem de a face și cu un Tăriceanu cinic, gata să pună umărul la o criza politică cu grave consecințe pentru țara noastră. Așa încât nu poți să nu te întrebi pe cine, ce și în fața cui răspunde dl Tăriceanu, dar și pentru cine crede dumnealui, că ar mai putea reprezenta ceva, cu tupeul său deșănțat?”, a încheiat Daniel Constantin Cadariu.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava