Concert pascal
MOPAN Suceava

Modernizarea drumurilor naționale DN2E sectorul Spătărești-Păltinoasa-Marginea-Vicovu de Jos și DN2 sectorul Roman-Siret va putea fi demarată în acest an numai dacă la viitoarea rectificare bugetară banii pentru programul de reabilitare și modernizare a drumurilor naționale vor fi suplimentați. Acesta este răspunsul ministrului transporturilor Alexandru Răzvan Cuc la interpelarea adresată de senatorul PNL de Suceava, Daniel Cadariu. ”Vă aduc la cunoștință că unele porțiuni  de drumuri naționale din nordul Moldovei sunt în acest moment în stare tehnică extrem proastă. Acestea au numeroase gropi și denivelări pe partea carosabilă. Acest fapt pune în pericol foarte mare circulația autovehiculelor în condiții de siguranță”, spune Cadariu în interpelarea sa.

El a arătat că pe DN2 sectorul Roman- Siret, nu s-a mai făcut nici o lucrare de anvergură timp de 15 ani iar pe  DN 2E – sectorul Spătărești – Păltinoasa – Marginea – Vicovu de Jos, ultimul asfalt s-a turnat în anul 2004 cu ocazia sărbătoririi a 500 de ani de la încheierea domniei lui Ștefan cel Mare. În  răspunsul său ministrul transporturilor arată că cele două tronsoane de drum sunt prinse în programul de lucrări al Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Iași pentru acest an urmând să se efectueze expertize tehnice și proiecte. ”În  ceea  ce  privește  finanțarea, precizăm  că strategia  de  dezvoltare și modernizare  a infrastructurii  rutiere  a   României, este  stabilită  la   nivel  guvernamental   prin  Ministerul Transporturilor și  Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere în funcție de disponibilitățile financiare de la bugetul de stat, care se aprobă prin Legea bugetului de stat pentru anul următor. lncluderea acestor obiective într-un program de finanțare va putea fi analizată în cazul unei rectificări bugetare pe anul 2017    cu  condiția  suplimentării fondurilor  alocate  programului  de  reabilitare  și  modernizare  a drumurilor naționale”, răspunde Alexandru Răzvan Cuc.

El a subliniat că în cadrul programului de întreținere pentru anul 2017 Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a semnat contractele subsecvente pentru executarea unor covoare asfaltice pe DN2E între localitățile Băișești-Păltinoasa și pe DN2H între Milișăuți și Rădăuți. ”Pe DN 17B, sectorul cu carosabil din beton de ciment, vor fi realizate reparatii prin tratamente bituminoase.Pentru acest an au fost prevazute și alte lucrări de covoare asfaltice pentru județul Suceava, care vor fi realizate în funcție de rectificările bugetare pe DN 2 Iacobești-Siret și pe  DN 17.  De asemenea în cursul anului 2016 au fost executate covoare asfaltice pe DN 2(E 85), de la ieșirea din municipiul Suceava până la intersecția cu DN 2H la lacobești, pe DN 2H, de la intersecția cu DN 2 pănă la Milișăuți și pe unele sectoare de la Rădăuți la Putna, precum și pe DN 17 și pe DN 178”, mai spune ministrul transporturilor.

Senatorul Cadariu îl interpelează pe ministrul Cuc cu privire la modernizarea DN2 și DN2E, 1.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 1.0/10 (1 vote cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava