Concert pascal
MOPAN Suceava

Senatorul PNL de Suceava, Daniel Constantin Cadariu răsuflă ușurat: ”În sfârșit, 57 de primării sucevene își pot construi bugetele fără grija Proiectului Utilități și Mediu”. Asta după ce Guvernul Orban a acceptat  amendamentul formulat de către parlamentarii PNL din județul Suceava la Legea Bugetului de stat pentru anul 2020, în valoare de 12,3 milioane de lei.

”Și toate acestea contrar demersului PSD de a întârzia adoptarea bugetului pentru anul 2020”

”Guvernul Orban a acceptat  amendamentul formulat de catre parlamentarii PNL din județul Suceava la Legea Bugetului de stat pentru anul 2020, în valoare de 12,3 milioane de lei, cu privire la componenta gaz a Proiectului Utilități și Mediu. Astfel este asigurată  suma de 9,2 milioane de lei pentru plata ratelor și dobânzilor aferente anului 2020 și sumă de 3,1 milioane de lei pentru achitarea restantelor din anul 2019. Drept urmare jumătate dintre localitățile județului Suceava vor putea să investească în proiecte de investiții locale echivalentul a 12,3 de milioane de lei”, a declarat Cadariu care a adăugat: ”Și toate acestea contrar demersului PSD de a întârzia adoptarea bugetului pentru anul 2020 prin sesizarea CCR cu privire la un „închipuit” conflict constituțional între Parlament și Guvern pe această temă”.

”Acest sprijin vine concomitent cu ultima Hotărâre de Guvern prin care au fost alocate fondurile necesare cheltuielilor de funcționare pentru 56 de primării sucevene, indiferent de culoarea lor politică”

Cadariu a subliniat că odată cu promulgarea acestei legi de către Președintele României  administrațiile publice locale, instituțiile publice și agenții economici își vor putea adopta bugetele la inceput de an pentru prima dată după mulți ani de zile. ”Iar tot acest sprijin al Guvernului PNL pentrù județul Suceava vine practic concomitent cu ultima Hotărâre de guvern prin care au fost alocate alte 13,3 milioane de lei pentru a fi asigurate cheltuielile de funcționare pentru 56 de primării sucevene, indiferent de culoarea lor politică”, a conchis parlamentarul liberal.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava