Concert pascal
MOPAN Suceava

Senatorul PNL de Suceava, Constantin Daniel Cadariu, a salutat faptul că primăriile sucevene vor primi, anul acesta, mai mulți bani de la bugetul central. Constantin Daniel Cadariu a spus că prin Legea bugetului de stat pe 2019, administrațiile locale vor primi din impozitul pe venit sume mai mari, respectiv o creștere de la 60% la 63%. În același timp, Cadariu a remarcat faptul că și la Consiliul Județean Suceava suma din buget alocată pentru dezvoltare a crescut semnificativ anul acesta, de 3,5 ori, de la 100 la 347 de milioane de lei.
Pe de altă parte, senatorul PNL a subliniat faptul că după foarte mulți ani, 57 de primării din județul Suceava au scăpat de povara ratelor și dobânzilor la creditul pentru proiectul „Suceava – utilități și mediu la standarde europene”: Constantin Daniel Cadariu a amintit că actualul Guvern PNL a aprobat prin legea bugetului alocarea sumei de 12,388 milioane de lei pentru 57 de unități administrativ teritoriale din județ, pentru componenta de gaze naturale a proiectului, respectiv pentru plata datoriilor de anul trecut și pentru cele două rate și dobânzile de anul acesta. Potrivit Legii bugetului de stat pe 2019, cele mai mari sume ar urma să le primească orașul Vicovu de Sus – 1,154 milioane de lei, Câmpulung Moldovenesc – 893.000 de lei, Vatra Dornei – 776.000 de lei, Broșteni – 554.000 de lei, Arbore – 499.000 de lei, Marginea – 495.000 de lei, Dumbrăveni – 483.000 de lei și Vama – 413.000 de lei.
Daniel Cadariu a mai spus că alocarea sumei de 12,388 milioane de lei s-a făcut în urma unui amendament depus de parlamentarii PNL la Legea bugetului de stat. „Guvernul condus de Ludovic Orban a acceptat amendamentul formulat de către parlamentarii PNL din județul Suceava, drept urmare jumătate dintre localitățile județului Suceava vor putea să investească în proiecte de investiții locale echivalentul a 12,388 de milioane de lei.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava